Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Újabb vizsgálat indult Poloska ügyében, miután nyilvánosságra hozta az ATV munkatársainak vallási hovatartozását

Hirdetés

A Mandiner megtudta, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálja az ügyet.

Nem kis port kavart a múlt hét elején, hogy Magyar Péter az élő adás közben felállt a helyéről és kisétált az ATV stúdiójából. Mint ismert, a politikust az Egyenes Beszéd műsorában szembesítették azzal, hogy bár állítása szerint nem hívták az ATV-be, a csatorna ezt többször megtette. Magyar először Rónai Egon műsorvezetőtől kapott egy dossziét, melyben állítólag tételesen szerepelt, mikor és milyen módon keresték, Varga Judit exférje azt ígérte, majd adás után megnézi a dokumentumot.

Hirdetés

Miután Rónai azt kérte Magyartól, fejezzék be a kutyakomédiát, ami a csatorna és közte megy, a TISZA alelnöke felállt és kisétált az élő adásból.Sajnáljuk, hogy így reagált, ennek ellenére, ahogy eddig, ezentúl is várjuk a műsorainkba – reagált az ATV.

Magyar Péter az ezt követő percekben Facebook-oldalán tételesen felsorolta Hit Gyülekezetének tulajdonában lévő csatorna több munkatársának a nevét, majd leírta, ki, melyik felekezet tagja.

Ha a riporter újra ilyen helyzetet teremtene a propaganda megrendelésére, újra kijönnék a stúdióból – írta másnap Magyar, majd hozzátette, amennyiben a listázásával bárkit megbántott volna, attól elnézést kér.

Hirdetés

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke, Kocsi Ilona szerint Magyar Péter személyiségi jogokat sértett, mikor újságírók és a tévé egyéb munkatársainak vallási hovatartozását jóváhagyásuk ellenére nyilvánosságra hozta.

„A vallási meggyőződés, tagság mindenki személyes adata, különleges adat, nem tartozik a nyilvánosságra. Aki ezt mégis nyilvánosságra hozza – s ehhez nem kéri az érintett személy beleegyezését –, az személyiségi jogot sért, és minden bizonnyal az információs önrendelkezésről szóló törvényt is” – jegyezte meg az újságíró-szakmai szervezet első embere.

Múlt héten a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított a listázással kapcsolatban, az érintett Facebook-bejegyzés ügyében kedden érkezett feljelentés a BRFK-hoz, amely ezt fel is terjesztette a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyetteséhez.Mint a Mandiner megtudta, a rendőrség mellett még egy szerv, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság is vizsgálatot indított az ügyben. Információinkat a NAIH is megerősítette, lapunknak küldött válaszukban tudatták, hogy a hatóság eljárást indított az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

„Tekintettel arra, hogy az eljárás folyamatban van, a Hatóság az eljárást lezárását követően ad tájékoztatást annak eredményéről” – közölték.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés