Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kocsis Máté szerint szó sem lehet arról, hogy a Fidesz beüljön az ECR frakciójába, ahová felvették a román szélsőségeseket

Hirdetés

Szerdán az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) lett az Európai Parlament harmadik legnagyobb pártja, miután a román nacionalista és szélsőjobboldali AUR párt is csatlakozhatott – írja a Politico.

Ez az a párt aminek EP-frakciójában Orbán Viktorpár hónapja jelezte, hogy örülne ha bekerülhetne a Fidesz, de a Corriere della Sera szerint a képviselőcsoport nem látja szívesen a pártot.

Az AUR (Románok Egyesüléséért Szövetség) idén 14 százalékot ért el az európai parlamenti választáson, így a második legerősebb román párt lett. Csatlakozásukkal pedig az ECR-nek immár 83 tagja van a 720 fős parlamentben, amivel a csoportosulás megelőzte az Emmanuel Macron francia elnök EP-képviselői által uralt frakciót, a Renew-t.

Hirdetés

A hírre Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebookon reagált.

Mint írta,

„a szélsőségesen magyarellenes román AUR-t felvették az ECR frakciójába. Szó sem lehet arról, hogy a Fidesz ilyen párttal üljön egy frakcióban az Európai Parlamentben! Kizárt!”

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés