Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Joe Biden fontolgatja, hogy visszalépjen az elnökjelöltségtől – állítja egy szövetségese

Hirdetés

Joe Biden tisztában van vele, hogy elbukhatja a Demokrata Párt elnökjelöltségét, ha a következő időszakban nem tud meggyőzően szerepelni a nyilvánosságban – állítja az elnök egyik közeli szövetségese a New York Times szerint. A névtelenséget kérő forrás azt mondja: beszélt az elnökkel, aki küzd az újraindulás lehetőségéért, de tudja, hogy az nem garantált.

Az idei amerikai elnökválasztás első tévévitájában Biden borzalmasan szerepelt, többször elfelejtette a mondanivalóját, lefagyott, és összevissza beszélt. A vita után felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint idős korából fakadó állapota miatt alkalmatlan az elnökjelöltségre, és vissza kellene lépni. Többek között a NYT szerkesztősége is visszalépésre szólította fel.

A lap forrása, aki szerintük Biden „kulcsfontosságú szövetségese”, arról beszélt, hogy Biden tudja: a következő héten minden nyilvános szereplésén nagyon jól kell teljesítenie. Ezek között van egy pénteki, ABC News-on futó élő tévéinterjú, és egy-egy pennsylvaniai és wisconsini kampányesemény.

Hirdetés

A forrás szerint Biden tudja, hogy még két lefagyással vagy összevissza beszéléssel teli megjelenés, és egy egész más helyzetbe kerül, mint amilyenben volt. A Fehér Ház szóvivője a NYT kérdésére tagadta, hogy Bidenben egyáltalán felmerült volna a visszalépés lehetősége.

Az ominózus vita óta a NYT névtelen forrása az első, aki azt állítja, hogy Biden fontolgatja a visszalépést.Egy másik forrásuk, Biden egy tanácsadója szerint az elnök „tudatában van azoknak a politikai kihívásoknak, amelyekkel szembenéz”. A lap szerint Biden kampánycsapatában idegesen figyelik a közvélemény-kutatásokat, és nézik, hogy mennyire billennek el a számok Trump felé.

VH

Hirdetés

Hirdetés