Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

„Rémálom!” – puccs megszervezésével vádolják Magyarországot az Európai Unióban

Hirdetés

A La Repubblica szakírója azzal vádolja a magyar kormányt, hogy alattomos béketervet vizsgál, amely Donald Trump forgatókönyvét erősítené.

A harmadik napon már rémálom a magyar EU-elnökség most kezdődött féléve – írja a La Repubblica, utalva arra, hogy Orbán Viktor előbb a béke megteremtésének reményében tűzszünetet javasolt Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, majd sajtóhírek szerint Vlagyimir Putyinnal is tárgyal majd.

Hirdetés

Orbán Viktor újabb puccsot produkál, és megerősíti az európai kancelláriák legsötétebb félelmeit – írja Tonia Mastrobuoni.A cikk idézi az Európai Tanács leköszönő vezetőjét, Charles Michelt, aki azt üzente, az EU soros elnökeként Magyarországnak nincs joga az Unió nevében tárgyalni Oroszországgal – igaz, ilyesmiről a magyar kormány tagjai közül nem is beszélt senki.

Orbán Viktor a Kossuth Rádióban úgy fogalmazott: „Az EU soros elnökeként Magyarországnak nincsen arra mandátuma, hogy az Európai Unió nevében tárgyaljon, eszembe se jut. Viszont föl tudom tárni, hogy melyik fél meddig tud elmenni, és ha ezt föltártuk, akkor utána az európai vezetők majd közösen hozhatnak döntést”.

Az olasz szerző mindenesetre azt állítja, Magyarország egy alattomos béketervet vizsgál, ami egyezik Donald Trump – sajtóhírek szerinti – forgatókönyvével, azaz Ukrajnának területekről kellene lemondania a békekötés érdekében.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés