Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kennedy: A NATO terjeszkedő támadószövetséggé vált

Hirdetés

A NATO expanzív támadó szövetséggé vált, amely a béke megőrzése helyett háborút provokál, és dollárokat biztosít a védelmi vállalatoknak – jelentette ki ifjabb Robert Kennedy független amerikai elnökjelölt az X közösségi médián.

„A NATO olyan expanzív támadó szövetséggé változott, amely a béke megőrzése helyett háborút provokál, és a védelmi cégeknek dollárbevételt biztosít”- írta ifjabb Kennedy, megjegyezve, hogy az idősebb George Bush amerikai elnöknek az 1989-es berlini fal leomlása után ki kellett jelentenie, hogy a küldetés teljesült.

A politikus ugyanakkor megígérte, hogy a NATO-t békés, a globális leszerelésnek szentelt szövetséggé alakítja át, ha sikerül amerikai elnökké válnia.

Hirdetés

Korábban a Politico arról számolt be, hogy Donald Trump újraválasztása esetén felhagyhat a NATO keleti bővítésével, és visszavonhatja a biztonsági garanciákat a szövetség azon országai számára, amelyek a GDP 2%-ánál kevesebbet költenek védelemre.

Moszkva többször megjegyezte, hogy az észak-atlanti szövetség célja a konfrontáció. Mint Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hangsúlyozta, a blokk további bővítése nem hoz nagyobb biztonságot Európának. Az orosz külügyminisztérium közölte, hogy Moszkva továbbra is nyitott a NATO-val folytatott párbeszédre, de egyenlő alapon, a Nyugatnak pedig fel kellene hagynia a kontinens militarizálásának irányával. Oroszország az elmúlt években példátlan NATO-tevékenységet észlelt a nyugati határok közelében. A NATO kiterjeszti kezdeményezéseit, és ezt „az orosz agresszió elrettentésének” nevezi. Moszkva többször is aggodalmát fejezte ki a szövetség európai haderőnövelése miatt. A Kreml megjegyezte, hogy Oroszország nem jelent fenyegetést, de nem fogja figyelmen kívül hagyni az érdekeit potenciálisan veszélyeztető akciókat.

A NATO-csúcstalálkozóra július 9-11. között került sor Washingtonban.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés