Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Német újságíró: „Putyinhoz és Trumphoz csak egy olyan alfahím juthat be, mint Orbán”

Hirdetés

Berthold Kohler szerint a magyar kormányfőnek nemcsak dicsérnie kellett volna Merkelt, hanem magával kellett volna vinnie a körútjára is.

Szatirikus kommentárban ragált Berthold Kohler német újságíró, a Frankfurter Allgemeine Zeitung kiadója Orbán Viktor békemissziójára. Kohler egész írását Orbán azon mondatára hegyezte ki, miszerint „ha ma is Angela Merkel lenne a kancellár, nem lenne háború”.

Vajon hogyan bűvölte volna el Putyint egykori kancellárunk?”

Hirdetés

– tette fel a kérdést az újságíró, bár azért azt elismerte, hogy „most több diplomáciára van szükség”. Kifejtette, „csak nagyon ritkán hallani, hogy az egyik politikus azt mondja a másikról, hogy az utóbbi valami nagyon fontos dolgot sokkal jobban csinált volna”.

„Mivel Merkel emlékiratai még sokáig váratnak magukra, magunknak kell elképzelni, hogyan bűvölte volna el Putyint. Talán azzal, hogy örökbefogadott egy orosz kutyát? Az Északi Áramlat 3-9 megépítésével? Vagy egy Közép-Európát felosztó paktummal, mint amilyet Hitler és Sztálin kötött?” – fejtegette a szerző.

Zárásképp leszögezte Kohler, „de csak egy olyan alfahím, mint Orbán, férhet hozzá Putyinhoz, Hszihez és Trumphoz. És még neki sem sikerült meggyőznie a Kremlt, hogy egyezzen bele a tűzszünetbe, vagy legalább ne bombázzák tovább a kijevi gyermekkórházat. 

Hirdetés

Orbánnak nemcsak dicsérnie kellett volna Merkelt, hanem magával kellett volna vinnie a körútjára.”

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés