Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Trump merénylője ugyanazon a progresszív felületen adományozott, amin a magyar baloldalnak gyűjtött Korányi Dávid

Hirdetés

Az ActBlue a Demokrata párthoz közel álló online adománygyűjtő oldal. Többek között pont onnan jött a dollár a magyar baloldalnak is 2022-ben.

Donald Trump merénylője, a 20 éves Thomas Matthew Crooks egy progresszív szervezetnek adományozott,

ugyanazon a Demokrata Párthoz kötődő adományoldalon keresztül adományozott, mint Korányi Dávid 2022-ben, a választások előtt.A Szövetségi Választási Bizottság nyilvántartásából kiderül, hogy 2021. január 20-án – Biden beiktatásának napján – Crooks kisebb összeget adományozott az ActBlue nevű demokrata hálózaton keresztül a progresszív Progressive Turnout Projectnek, amely azt állítja, hogy „a Demokrata Párt mozgósításának és a demokrácia védelmének szenteli magát.”

Hirdetés

De honnan olyan ismerős az ActBlue? Igen, pont itt gyűjtöttek annak idején Korányiék…

2022-ben a baloldal nem kevesebb, mint 3.014.643.717 forintnyi adományt kapott összesen 11 adományozótól a Korányi Dávidhoz kötődő Action for Democracy (AfD) nevű szervezeten keresztül, a pénzgyűjtéshez pedig Korányiék is az ActBlue nevű progresszív adománygyűjtő oldalt használták.

A Telex kérdésére válaszolva Korányi Dávid a kampányfinanszírozási botrány kirobbanása után arról beszélt, hogy az Action for Democracy honlapja mellett az ActBlue és az Action Network felületén, valamint magyartavasz.hu nevű nyugat-európai diaszpórát célzó magyar nyelvű oldalon keresztül is sokan iratkoztak fel és küldtek adományt. Mint mondta, a szervezet direktben ért el támogatókat e-mailben és a közösségi médián keresztül, többen pedig a banki átutalást választották.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés