Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Eddig nem látott erővel sértegették Orbán Viktort

Hirdetés

Orbán Viktor a Kreml nem annyira titkos ügynöke, Vlagyimir Putyin védelmezője az Európai Unióban, aki úgy véli, a soros elnökség lehetővé teszi, hogy béketeremtőt játsszon, ami az önreklámozás lehetőségével jár – többek között ez áll a The Times szerkesztőségi véleménycikkében, amely válogatott sértéseket sorol a magyar miniszterelnökkel és békemissziójával kapcsolatban.

A brit napilap szerzői azt állítják, hogy miközben az EU vezetői elhatárolódtak a „szabadúszó” magyar vezetőtől, addig az autokraták, így a kínai és az orosz elnök, valamint Donald Trump melegen fogadták. Igaz, korábban azt is írták, hogy Magyarország nem volt szovjet megszállás alatt.

Orbán utazásának összefoglalója, amelyet Brüsszelbe kézbesített, alig volt több Putyin bevásárlólistájánál

Hirdetés

– olvasható a publicisztikában, amely szerint a miniszterelnök akadályozta az ukrajnai segélynyújtást, pedig valójában minden idők legnagyobb magyar humanitárius akciója zajlik, az ukrán menekülteket pedig kivétel nélkül befogadja Magyarország.

A The Times felidézi Josep Borrell külügyi főképviselő akciótervét is, valamint azt követeli, hogy Brüsszel adjon világosabb nyilatkozatot arról, hogy nem osztja Orbán Viktor álláspontját, ami ellentétes az ukrajnai „igazságos rendezéssel”.

Ez is érdekelheti:  Gellert kapott Josep Borrell az EU háborús főuszítója, most a Türk Államok Szervezete miatt visít

„Magyarország vezetője a liberális Európa egész koncepcióját akarja aláásni, sötét szövetségese ebben a projektben Vlagyimir Putyin” – áll a cikkben.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés