Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Gyurcsány szerint fertőzött hely lett Magyarország

Hirdetés

Újabb elmélkedésbe kezdett a szemkilövető, de most kivételesen nem azzal a gondolattal kelt, hogy valami butaságot állapítson meg Orbán Viktorrol. Ma az értelmiségiekkel van baja, akik nem vállalnak semmiért felelősséget, csak nevetnek a politikusokon. Érdekes, hogy közben meg azt is írja, hogy nincs is olyan, hogy értelmiségi.

Bejegyzését úgy kezdi, hogy a politikáról még annak is van véleménye, aki nem mond róla semmit, nem gondol róla semmit, mert ez is egy vélemény. Majd kitér arra, hogy az értelmiségiek nélkül nincs politika, egykor ő, a kultúra nélküli családból való is szeretett volna közéjük tartozni.

Majd jön az éles kritika:

Hirdetés

„Szédítően okosak. Soha nem leszek már olyan. Kiábrándítóan gyávák. Bár vannak bátrak is. Magamutató nárcisztikusok, vagy dehogy, felelős népnevelők, vagy hogy is kell ezt mondani. Nincs olyan, hogy értelmiségi, vannak ilyenek és olyanok.”

Szóval egyrészt közéjük akart tartozni, másrészt nem is léteznek. Következő mondata már megint üti az előzőt, mert azt írja:

„Vitám van egy értelmiségi csoporttal. Tehát mégis vannak.”

Hirdetés

Majd jön a hatalmas okfejtés:

Azokkal, akik csak azért, mert a szakmájukban remekelnek és a szélesebb nyilvánosságban is jól cseng a nevük, azt gondolják, azt mutatják, arra tartanak igényt, hogy a politikának nevezett univerzum világában is megmondó emberek legyenek anélkül, hogy a saját szakmájukban elvárt és megkövetelt igényességgel mondanának véleményt.Már elnézést, de miért lenne önmagában igazabb egy jónevű színész véleménye, mint az én kötcsei napszámos ismerősömé?
A fő kritika velük mégis az, hogy a politikusokkal ellentétben
a nyilvánosságban lubickoló értelmiségiek soha semmiért nem vállaltak felelősséget.”

Úgy folytatja:

Hirdetés

„Pár tucat pesti (budai) értelmiség akarja magamutogatóan meghatározni a politikát anélkül, hogy bármilyen felelősséget viselne mindenkori álláspontjáért és annak következményeiért, azon túl, hogy saját köreikben jókat vihognak rajtunk, politikusokon.

Fertőzött hely lett Magyarország”.

Egy kis önkritikát gyakorolva azért leírja, hogy van baj a politikusokkal, többek között vele is, de ők vállalják a felelősséget.Bár mi ezt a baloldalon aligha tapasztaltuk, hiszen sem 2006-ért, sem az ország eladósításáért, sem most a főváros csődközeli állapotáért nem vállalják a felelőséget, következmények nélkül maradt még egy Gréczy ügy is.

Hirdetés

Végül arra kéri követőit, ha emlékeznek olyanra, hogy egy értelimségi vállalta a kijelentéseiért a következményeket írjon neki.

Hirdetés