Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A messiásba kapaszkodva élné túl válságát a baloldal

Hirdetés

Egyre többen vetik fel az együttműködés lehetőségét a Tisza Párttal.

A június 9-i választási vereség után a  baloldalon felismerték, hogy csak akkor tudnak továbbra is a politikai porondon maradni, ha 2026-os országgyűlési választásokon valamilyen formában együttműködnek Magyar Péterrel – írja cikkében a Magyar Nemzet.

A lap felidézi, hogy a Magyart egyébként folyamatosan támadó Gyurcsány Ferenc a héten már a Telexnek adott interjújában belengette, hogy ugyan van vitája a Tisza Párt szavazóival,

Hirdetés

de nem zárja ki, hogy ha együttműködnek majd az ellenzéki pártok, akkor 2026-ban támogassa Magyar Pétert.

Nemrég a DK-vezér a Spirit FM-nek adott interjúban pedig arról beszélt, hogy ha nincs többsége egy pártnak sem a 2026-as választások után, tárgyalni kell. Ezt pedig a DK bárkivel megtenné, aki a jelenlegi kormánypártok bukását akarja elérni.

Ezzel együtt kérdés, hogy a DK-val a mostani választáson közösen induló MSZP-re és a Párbeszédre milyen sors várna, hiszen elvileg az együttműködés a 2026-os országgyűlési választásokra is vonatkozik. Bár Komjáthi Imre, az MSZP leköszönő társelnöke arról beszélt az ATV-ben nemrég, hogy a szövetség tartalmi része kiüresedett.

Hirdetés

A Párbeszéd helyzetéről a cikk szerint sokat elmond, hogy  a Klubrádiónak adott interjúban

Karácsony Gergely már nyíltan kereste az együttműködés lehetőségét Magyar Péterrel.

A főpolgármester ugyan jelezte, hogy nem nagyon ismeri a Tisza Párt képviselőit, de szerinte senki sem szeretne szembemenni a főváros fejlődésének céljával. Ráadásul Magyarék programja tartalmaz olyan elemeket, amelyeket ő is fontosnak tart.

Hirdetés

Tompos Márton, a Momentum új elnöke ennél még tovább ment, amikor a Szabad Európának nyilatkozva elmondta:

lát esélyt, hogy a Momentum bizonyos pártokkal közösen induljon 2026-ban, ha pedig kell, akkor az egyéni jelöltjeik visszalépnek a Tisza Párt  javára.

A Népszavának Magyar Péterrel kapcsolatban elismerte, az ő ajánlata sokkal erősebb volt a Momentuménál, és jelezte, nem is akar versenyezni a Tisza Párttal, inkább a már említett szolgáltatópárti modellt próbálják megvalósítani.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés