Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Zelenszkij is megszólalt a magyarokat kutyához hasonlító volt képviselő merénylete ügyében

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij is kommentálta a Verhovna Rada volt képviselője, Irina Farion elleni támadást.

„Ihor Klimenko belügyminiszter és Vaszil Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője azonnal jelentést tesz Irina Farjon támadójának felkutatásáról” – mondta Zelenszkij.

A kijevi rezsim vezetője szerint minden szükséges erőt bevonnak a bűncselekmény körülményeinek megállapításába.

Hirdetés

A merénylet Lembergben történt, ahol egy ismeretlen személy hangtompító nélküli fegyverrel halántékon lőtte Fariont az otthona előtt az utcán.

A volt parlamenti képviselő többször felszólalt az ukránok orosz nyelvhasználata ellen, és fizikai erőszakra szólított fel az oroszul beszélők ellen.

A Kárpátaljai magyarokat kutyához hasonlította, amiért azok nem hajlandóak ukránul megtanulni. Egyik felszólalásán – amelyről videó is készült – „debilnek” nevezte az Ukrajnában élő magyar kisebbséget, és kutyákhoz hasonlította őket.

Hirdetés

Amíg a parlamentben volt, az orosz nyelv használatának teljes betiltását szorgalmazta Ukrajnában. Tavaly januárban a médiának azt nyilatkozta, hogy unokája, Dmitro oroszul beszélő gyerekeket ütlegel az óvodában. Néhány hónappal később pedig “biológiai hulladéknak” nevezett mindenkit, aki Ukrajnában él, de nem beszél ukránul.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés