Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Gyurcsány az ördöghöz hasonlítja a fideszes politikusokat

Hirdetés

A szemkilövető szerint az emberarcú fideszes a legveszélyesebb. 

Újabb reggeli poszttal jelentkezett Gyurcsány Ferenc, aki ezúttal az „emberarcú” fideszesek „veszélyére” hívta fel hívei figyelmét. Szerinte amíg a radikális szélsőjobb bomber dzsekit és Martens bakancsot viselt, addig egyszerűbb volt a dolog.

„Ránéztél a szembejövőre és csaknem biztos lehettél benne, hogy kit látsz. (…) A baj akkor kezdődődött, amikor az újnácik átöltöztek, és öltönyt, kiskosztümöt vettek fel. Az emberarcú ördög könnyebben csábít. Egyszerűbb felismerni az ördögöt és tenni ellene, ha patát és szarvat visel” – írja.

Hirdetés

A politikus meg is magyarázza, miért fogalmaz ilyen keményen: úgy véli, hogy a Fidesz a demokratikus politikai rendszeren kívül helyezte el önmagát. „Ezért nem demokratikus riválisai, hanem rendszerellenzéke (rendszerellenfele) vagyunk” – teszi hozzá.

A DK-elnök hozzáteszi: a Fidesz nem feltétlenül mutatja meg mindenkinek radikális, szélsőséges arcát, ebben pedig kifejezetten segítségére van jónéhány olyan politikusuk, akik saját polgári demokrata imázsukat, természetüket arra használják, hogy eltakarják a Fidesz valódi énjét.

„Az emberarcú fideszes a demokratikus Magyarország veszélyesebb ellenfele, mint a párt nyílt radikálisai. Hogy ez ellentmondásnak tűnik? Első ránézésre talán igen, de csak azért, mert hajlamosak vagyunk összekeverni személyes szimpátiánkat és a szóban forgó személy szerepének rendszerszintű hatását” – fogalmaz Gyurcsány.

Hirdetés

„Márpedig, ha az ördög el tudja rejteni az arcát, akkor könnyebben belénk költözhet. Érdemes fejben tartani Vargha találó figyelmeztetését: ’a pokol fekete színének nincsenek árnyalatai’. Egyetértek Varghával” – írja a bukott Gyurcsány.

VH

Hirdetés
Hirdetés