Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Megszólalt az olimpiai megnyitó rendezője

Hirdetés

Az olimpiai játékok megnyitóját követő napon Thomas Jolly sajtótájékoztatón beszélt. A művészeti igazgató „az esőt, mint plusz vendéget” említette, és üdvözölte az estét, amely „a közös emberséget” ünnepelte.

A normandiai rendező július 27-én, szombaton Párizsban tartott sajtótájékoztatóján egy olyan projektről beszélt, amelyen már évek óta dolgozik. Bár úgy tűnik, minden a tervek szerint alakult, az időjárás váratlanul érte a bemutatót szervező csapatot, és alkalmazkodásra kényszerítette őket – írja a BFMTV.

Hirdetés

„Közel két éve dolgozunk ezen az ünnepségen, és tegnap reggel nem tudtuk volna elképzelni, hogy lesz egy plusz vendégünk, mégpedig az eső” – mondta.

A rendező párhuzamot vont Párizs mottójával, a Fluctuat nec mergitur („Hullámok verik, de nem süllyed el”) és ezzel az estével, amely az eső ellenére is lezajlott.

„Azt hiszem, valójában Párizs szelleme keveredett az olimpiai szellemmel”

Hirdetés

– tette hozzá Thomas Jolly.

„Jótékonyság, nagylelkűség és szolidaritás”

A szélsőjobboldal kritikájára, akik túlságosan „Woke-nak” és politikailag túlfűtöttnek tartották a rendezvényt, Thomas Jolly kifejtette, hogy nem akart „felforgató, gúnyolódó vagy sokkoló lenni. Az volt a célom, hogy elmondjam, hogy mi vagyunk ez a nagy „mi””.

Hirdetés

„A republikánus eszmékről, a befogadásról, a jóindulatról, a nagylelkűségről és a szolidaritásról szólt” – teszi hozzá.

„Franciaországban jogunk van szeretni egymást, ahogy akarjuk, azzal, akivel akarjuk, Franciaországban jogunk van hinni és nem hinni. Franciaországban rengeteg jogunk van” – mondta, kifejtve, hogy nem olvasta el az összes üzenetet, különösen a kritikákat.

„Közös emberség”

Hirdetés

Aya Nakamura, Céline Dion, Zinedine Zidane, Lady Gaga, Philippe Katerine… Rengeteg híresség vett részt ezen a gigantikus show-n, néhányan táncosok sokaságával körülvéve, akik a zord időjárásban sem hibáztak egy lépést sem.

Thomas Jolly számára ez a képesség, hogy minden nehézség ellenére is képes volt mwgcsinálni, Seneca szavait juttatta eszébe, aki szerint „az élet nem arról szól, hogy várjuk, hogy a viharok elvonuljanak, hanem arról, hogy megtanuljunk táncolni az esőben”.

„Ezt láttam tegnap: táncoló, dolgozó embereket, sportolókat is. Mindenki kint volt az esőben, és együtt álltunk, hogy megünnepeljük ezt a közös emberséget, amelyben remélem (…) mindenki képes volt felismerni önmagát, megtalálni önmagát, és azt mondani, hogy „mindannyian különbözőek vagyunk, mindannyian együtt vagyunk” – zárta a művészeti vezető.

VH

Hirdetés