Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Fura dolog derült ki a különleges rendőri egységek és Trump testőrei közötti kommunikációról a merénylet napján

Hirdetés

A regnáló és volt elnökök védelmét ellátó Secret Service mellett egy különleges rendőri alakulatnak (SWAT) is biztosítania kellett volna Trump védelmét a merénylet napján. A pennsylvaniai SWAT-csapat tisztjei szerint azonban az elnök testőrsége semmiféle kapcsolatot nem tartottak velük, és közös eligazítást sem kaptak, ezzel kvázi szabodálták Donald Trump védelmét.

Az amerikai elnökök védelmét ellátó Secret Service mellett a pennsylvaniai SWAT-csapatot is kirendelték a július 13-i választási gyűlésre, ahol Donald Trumpot meglőtték – írja a Telex. A különleges rendőrségi egység tisztjei azt állítják, nem volt kommunikáció a Secret Service és a SWAT között. Miközben a terv az volt, hogy tartanak egy közös eligazítást akkor, ha már a Secret Service is a helyszínre ér.

Ez azonban nem történt meg

Hirdetés

– mondta az ABC News – nak Jason Woods, a pennsylvaniai SWAT vezető mesterlövésze.

Azt hiszem ez volt az a pont, amikor már tudtam, hogy a dolgok rosszul fognak alakulni. Nem volt semmi kommunikáció

– tette hozzá. A mesterlövész kifejtette, hogy együttműködésre számított, és arra, hogy a Trumpot védelmező ügynökök koordináljak majd a SWAT csapatot is. Woods szerint a két egység között az első információcsere már csak a merénylet után került sor, „de akkor már túl késő volt” – forgalmazott a mesterlövész.

Hirdetés

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés