Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Lebukott Poloska: Brutális pénzeket kaszált NER-esként

Hirdetés

Az Európai Parlament oldalán közzétették az EP-képviselők vagyonnyilatkozatait, amiből a Tisza Párt hét képviselőjének bevételeire is rálátás nyílt. A legérdekesebb nyilván a NER-ből kiugrott Magyar Péter bejelentése, hiszen ebből az derült ki, hogy volt olyan időszak, amikor Fidesz-közeliként hivatalosan jobban keresett, mint maga a magyar miniszterelnök, írta meg az Index.

Közzétették a Tisza Párt képviselőinek vagyonnyilatkozatát az Európai Parlament oldalán. Ez azt jelenti, hogy Magyar Péter bevételeire is fény derült, és innen az olvasható ki, hogy a Tisza Párt újonnan megválasztott elnökének bizony csak az EP-mandátumból származik bevétele – előtte viszont elég jól keresett.

Viszont ami mindenkit érdekel, az a következő lista:

Hirdetés

– Hodler Alapkezelő Zrt., jogi igazgató (2022 április – 2024 március) – havonta 3 millió Ft

– Diákhitel Központ Zrt., vezérigazgató (2019 június – 2022 február) – havonta 3,5 millió Ft

– Diákhitel Központ Zrt., igazgatósági tag (2021 január – 2022 július) – havonta 400 ezer Ft

Hirdetés

– Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2022 augusztus – december) – évente 1,875 millió Ft

– Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2023 január- december) – évente 1,475 millió Ft

– Magyar Közút Zrt., igazgatósági tag (2024 január- február) – évente 1,794 millió Ft

Hirdetés

– Hiventures Zrt., befektetési bizottsági tag (2021 – 2024 február) – havonta 400 ezer Ft

– Volánbusz Zrt., igazgatósági tag (2023 április -december) – havonta 1,1 millió Ft

– MBH Bank Nyrt., felügyelő bizottság tag (2022 szeptember – 2024 február) – havonta 1,5 millió Ft

Hirdetés

Ebből kikövetkeztethető, hogy Magyar Péter nem szűkölködött eddig sem, ehhez képest a havi 3,2 milliós képviselői fizetés nem is tűnik olyan soknak. A bevallásból kiderül:

VOLTAK OLYAN HÓNAPOK (2021 JANUÁRJÁTÓL 2022 FEBRUÁRJÁIG), AMIKOR A KORMÁNYFŐ 2,8, MÍG MAGYAR PÉTER 4,3 MILLIÓS FIZETÉST VETT FEL HAVONTA.

A bevallásból arra is fény derül, hogy az ellenzéki politikus a Magyar Állami Operaház Balettnövendékeiért Alapítvány kuratóriumi tagja volt 2021 és 2023 között, de ezért – a közzétett dokumentum szerint  – nem vett fel fizetést. Magyar Péter az LLM Zrt. részvényeinek kizárólagos, 100 százalékos tulajdonosa, de bevétele innen sem származott.

Hirdetés

A Tisza Párt uniós politikusainak bevallása

A Tisza Párt listáján másodikként szerepelt Dávid Dóra Meta-részvényesként igen jól keresett (olyan évi 90 millió forint körül), viszont az összes részvényét eladta, mielőtt képviselői posztért indult, tehát a bevétele immár neki is csak a képviselői tiszteletdíj lesz.

Tarr Zoltánnak több munkahelye is volt a mandátuma előtt – egyről ki is rúgták, miután felszólalt Magyar Péter április rendezvényén – és nem is keresett rosszul, de a képviselői fizetése azért magsabb lesz, mint az eddigi bevételei.

Kulja András orvos elég jól keresett a Tisza Pártos szerepvállalása előtt is, a bevallása alapján havonta akár 3 millió forint körüli jövedelme is lehetett, amelybe már a saját vállalkozásának bevételei is beleszámítottak. Előtte a Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Manninger Jenő Országos Traumatológiai Intézet orvosi alapbére, plusz ügyeleti bére havi 2,36 millió forint volt.

Lakos Eszter tíz évig a kutatás és fejlesztés területén dolgozott, majd hazaköltözése után Magyarország EU-s állandó képviselőjeként 2,9 milliót keresett havonta, utána pedig az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnél (EIT) projekt-támogatóként 1,2 milliós havi fizetést kapott

Gerzsenyi Gabriell szabadúszó íróként elenyésző évi 90 ezer és 400 ezer forint közötti bevételekkel büszkélkedett, viszont korábban Brüsszelben, az Európai Bizottságnál EP-képviselőként havi 3,8 milliós fizetésből tengette napjait.

Végül Kollár Kinga szintén az Európai Bizottságnál havi 9000 eurós fizetésért dolgozott, amely olyan 3,5 milliós havi fizetést jelentett magyar fizetőeszközre lefordítva.

Forrás: VH – Index

Hirdetés