Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Halálosan megfenyegették a párizsi olimpia egyik fellépőjét – mindenkit feljelent

Hirdetés

Gyilkossággal és erőszakkal fenyegették meg a párizsi olimpia botrányos megnyitójának egyik főszereplőjét. Ezért Barbara Butch most mindenkit feljelent…

Mint ismert, a sátánista szereplők, lmbtq-emberek, drag queenek, aberráltak stb… bemocskolták az olimpia eszmeiségét. Barbara Butch az Utolsó vacsora kigúnyolásának volt az egyik főszereplője.

Hirdetés

A francia DJ Barbara Butch, aki a párizsi olimpia megnyitó ünnepségén részt vett egy vitatott drag queen jelenetben, több feljelentést tett a rendőrségen, miután fenyegető online üzeneteket kapott.

„A 2024-es párizsi olimpiai játékok megnyitóünnepsége óta Barbara Butch művész, DJ és aktivista egy rendkívül erőszakos internetes zaklatási és rágalmazási kampány célpontja lett” – írta közleményében Butch ügyvédje, Audrey Msellati.

„Halállal, kínzással és nemi erőszakkal fenyegették meg, és számos antiszemita, homofób, szexista és groszofób gyalázkodás célpontja is volt. Barbera Butch elítéli ezt az aljas gyűlöletet, amely ellene, az ellen, amit ő képvisel és amit képvisel” – folytatta Msellati közleményét Butch nevében.

Hirdetés

„A jóindulat, a befogadás és a mások iránti szeretet iránti elkötelezettsége és személyes értékei mindig is művészi projektjének középpontjában álltak, és az ünnepeket mindenki számára, korra, szexuális irányultságra, származásra, vallásra vagy nemre való tekintet nélkül népszerűsítette” – tette hozzá.

„Ma több feljelentést tesz az ilyen cselekmények ellen, akár francia állampolgárok, akár külföldiek követik el, és szándékában áll üldözni mindenkit, aki a jövőben megpróbálja megfélemlíteni őt.”

Butch a szexuális sokszínűséget és befogadást ünneplő „Ünnepség” című jelenet résztvevői között volt. A színes jelenet, amelyben Nicky Doll és számos korábbi Drag Race France versenyző is szerepelt, egyike volt a megnyitó ünnepségen végigvonuló 12 tablónak, amelyek a francia szellemiséget örökítették meg – írja a Deadline.com.

Hirdetés

Thomas Jolly, a ceremónia „művészeti igazgatója” vasárnap azt mondta, hogy a jelenetnek semmi köze az ikonikus festményhez, amely Jézus utolsó vacsoráját ábrázolja a 12 apostollal, és inkább a görög mitológia ihlette.

Időközben számos franciaországi és külföldi közéleti személyiség, politikus, valamint egyházi vezető már elítélte a blaszfémikus jeleneteket.

Hirdetés

VH

Hirdetés