Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Alföldi Róbert szerint a Tisza Párt alelnöke egy paraszt

Hirdetés

Megnyilvánulása nem azon a kulturális térképen van, amin kultúremberek beszélgetnek – nyilatkozta közel tíz éve a rendező pályatársáról, Magyar Péter emberéről.

A Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, Alföldi Róbert még 2015-ben mondta el véleményét Radnai Márkról, aki a Tisza Párt alelnöke miután egy újságírót ujjtöréssel fenyegetett. Alföldi nem kertelt, szerinte Radnai egy paraszt.

Hirdetés

Radnai Márk, aki durván megfenyegette Koltai Tamást, egy paraszt. Ezen nincs mit mentegetni. Megnyilvánulása nem azon a kulturális térképen van, amin kultúremberek beszélgetnek. Ebbe belekeverni a generációs különbséget szánalmas. Nem erről szól a probléma

– szúrta ki a Mandiner Alföldi Róbert egy korábbi, még 2015. június 27-én megjelent Délmagyarország-interjúját, amelyben a rendező kollégájáról fejtette ki véleményét.

Mint ismert néhány hete jelentette be Magyar Péter a közösségi oldalán, hogy Radnai Márk lesz pártjának egyik alelnöke. A Tisza Párt elnökének jobbkezéről azonban kiderült:  ő sem a higgadtságáról és a szívélyességéről híres, és örömmel törné el két újságíró kezét is. A művészi, televíziós pályát maga mögött hagyó, frissen debütáló politikus néhány éve ugyanis Koltai Tamás Jászai Mari- és Pulitzer-díjas színikritikus, újságírót fenyegette meg ujjainak eltörésével, míg Csendes-Erdei Emesének egy kéztörést ígért be.

Hirdetés

A botrány után a színház nem vette oltalmába Radnait, többen is felszólaltak az ifjú rendező ellen, az ügyben sokan nyilatkoztak, a Radnai által rendezett darab fordítója is le akarta tiltani az előadást a fenyegetőzés miatt. Megszólalt az Átrium Színház ügyvezetője, Koch Andrea is, aki szintén elítélte Radnait. Később el is bocsátották az Átriumból. Radnai kikopott a többi színházból is, ekkor pártolt át a képernyőre és kezdett el tévésorozatokat rendezni.

Az ügy kapcsán a Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező sem finomkodott annak idején, Alföldi Róbert a Délmagyarországnak adott interjúban arról is beszélt, ő is sokszor kiakadt egy-egy kritikára, „de ez magánügy”.

El kell tudnunk fogadni, hogy a kritikusnak van személyes véleménye. A kritikáktól nem lettem sikeresebb vagy kevésbé sikeres. Nem azért nem megy egy előadás, mert rossz kritikát írtak róla. Magyarország nem New York, nálunk minden PR és marketing ellenére ma is a szájhagyomány tesz egy produkciót sikeressé. Mi nem várjuk a premier után remegve a The New York Times kritikáját, ami eldönti, hogy megbukik vagy sikeres lesz-e a produkciónk – fogalmazott.

Hirdetés

VH

Hirdetés

Hirdetés