Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ennek szörnyen rossz üzenete van az ukránokra nézve

Hirdetés

Katonai rendszámú luxusautók fotói terjednek futótűzként az ukrán közösségi oldalakon – írja a Telegraf ukrán hírportál, a hírt itthon az Index.hu szemlézte.

E szerint legalább három drága, katonai személyzet által alig használt autót észleltek a nyugat-ukrajnai nagyváros, Lviv útjain. Egy Jaguar ev400-ról, egy Mercedes-Benz G500-ról és egy BMW M5 F90 modellről kerültek fel képek a világhálóra. Az autókról készített fotókat az egyik helyi Telegram-csatornán tették közzé.

Hirdetés

A közösségi oldalakon heves reakciókat váltottak ki a katonai rendszámmal ellátott luxusautók. A kommentelők kételkednek abban, hogy ezek az autók valóban az ukrán hadsereg járművei.

– Fekete Jaguar nélkül nem nyerjük meg a háborút – írta az egyik kommentelő. Olekszandr Karpjuk önkéntesnek azonban más a véleménye. A közösségi médiában azt írta, hogy normális dolog katonai rendszámtáblákat tenni a személyautókra, mivel a védelmi minisztérium nem ad ki szolgálati járműveket a hátországban való használatra.

Hát igen, kedves Karpjuk, az lehet, hogy normális dolog, ha személyautókra katonai rendszámtáblákat tesznek – már ha a védelmi minisztérium tényleg nem ad ki szolgálati járműveket a hátországban való használatra –, de ezek az autók lehetnének egyszerűbb kocsik is.

Hirdetés

 

Háború közepette, amikor óriási a nélkülözés, és lépten-nyomon megvádolják a katonai és politikai vezetőket korrupcióval, akkor nem célszerű katonai rendszámú luxusautókkal furikázni Ukrajnában. Legalábbis én nagyon nem tenném.

Hirdetés

A helyzet ugyanis az, kizártnak tartom, hogy a mai Ukrajnában valaki katonai pályán egy normál fizetésből megengedheti magának, hogy luxusautót vásároljon belőle. Sokkal rosszabbat sejtek, és úgy hiszem, így vannak ezzel a kritikusok is. Gondoljunk csak bele, mekkora a kontraszt.

Az egyik oldalon itt vannak a luxusautókkal száguldozók, a másik oldalon pedig a háború poklában harcoló vagy éppen a frontszolgálat elől bujkáló, menekülő milliók. Vagy azok a százezrek – és azok hozzátartozóik –, akik megsebesültek a fronton, vagy esetleg meg is haltak az oroszok ellen. Nekik vajon mit üzen ez a hír, amit most a sajtó felkapott? Nem ártana gondolkodni!

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés