Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonPublicisztikaSport

Becsületrendet érdemel Hámori Luca!

Hirdetés

Az igazi hősök azok, akik az esélyekkel nem törődve, egy nagyobb célért, a becsületért, az igazságért vállalják a lehetetlen küldetéseket is. Hámori Luca visszaléphetett volna, mondhatta volna, hogy nem áll ki az Y kromoszómával rendelkező, tehát tényszerűen, genetikusan férfi Imane Helif ellen, és a világ jobbérzésű fele mellette állt volna, megértette volna, helyeselt volna.

De Hámori Luca azt mondta: ha a NOB engedte versenyezni az algériai ökölvívót, ő nem fog meghátrálni; ringbe száll, és úgy fog küzdeni, ahogy máskor is. Harcolni akart – becsülettel. Aki látta a szombati mérkőzést tudja, aki nem, annak mondjuk: amit eltervezett, elérte.

Becsülettel harcolt, és nem adta fel akkor sem, amikor két menet között szinte zokogva előtört belőle, hogy bármit tesz, ezt nem nyerheti meg. „Férfi. Nem tudok nyerni” – mondta. Aztán megrázta magát, visszament, és talpon maradt.

Hirdetés

Olyan kitartó volt, olyan erőt sugárzott, hogy az ember elhitte: egy másik napon talán képes lett volna legyűrni Helifet, aki egyébként a bírói figyelmeztetések, kisebb-nagyobb sportszerűtlenségek ellenére is sorra kapta a maximum pontokat… De nincs mit a bírókra kenni, fizikailag ő uralta a mérkőzést.

És nincs szükség másik napra, mert a lelkekben Hámori Luca győzött, és már győztes volt abban a pillanatban, amikor a ringbe szállt a fari play-ért, a nőkért, értünk magyarokért és a világ minden igazságszerető, igazságkereső emberéért.

Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy ha valaki, akkor Hámori Luca igazán megérdemli, hogy a kormány soron kívül, amint hazatér Párizsból, kitüntesse a magyar becsület renddel. Vagy ha nem azzal, hát akkor itt az alkalom: hozzon létre egy kitüntetést dedikáltan az emberfeletti teljesítményt nyújtó, illetve bátor női kiválóságok számára.

Hirdetés

Úgy véljük, Magyarországnak, a magyar nőknek, de ebben a sarkaiból kifordult világban az egyetemes emberiségnek és minden nőnek, akiket a transzok, interszexek és a ki tudja még milyen fejlődési rendellenességgel vagy tudatzavarral rendelkező biológiai férfiak fenyegetnek, óriási szüksége lenne az elismerésre, a láthatóságra – arra, hogy világgá kürtöljük, mire képesek.

Ha a kormány és a magyar sportszövetségek igazságot akarnak, fölösleges a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal küzdeniük. Tüntessék ki Hámori Lucát, adják meg neki és a nőknek azt, amit megérdemelnek!

Annál nagyobb győzelmet ugyanis nem lehet aratni az őrület felett, mintha kitüntetik Hámori Lucát, és a kitüntetés képe ugyanúgy bejárja majd a világot, mint Helif előző, botrányos mérkőzésének a híre.

Hirdetés

Képzeljük csak el, ahogy Elon Musk, J. K. Rowling és az a sokmillió ember, aki néhány napja felemelte a szavát a normalitás védelmében, és szombaton csak azért nézett bokszot, hogy Hámori Lucának drukkolhasson, egy emberként hirdetik: a becsület győzött! Képzeljük el, ahogy Hámori Luca kitüntetésének fotója bejárja a világot!

Ez lenne most szerintünk a helyes lépés, ezzel lehetne egy forradalmat elindítani! Szóval, csináljunk forradalmat – nemcsak a nőkért, hanem magunkért is!

Forrás: Bekezdések.hu nyomán

Hirdetés

Hirdetés