Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Párizsi olimpia: egy belga triatlonos négy napra kórházba került, miután úszott a Szajnában

Hirdetés

A belga sajtó arról számolt be, hogy az E.Coli baktériummal fertőzött Claire Michel négy napja kórházban van. A válogatott emiatt visszalépett a vegyes váltótól.

Tényleg úszható volt a Szajna? – teszik fel a kérdést a belga lapok.

Hirdetés

A De Standaard belga napilap szerint Claire Michel négy napja kórházban van. A belga triatlonista állítólag E.Coli baktériummal fertőződött meg, amely gyomorproblémákat okozhat, miután úszott a Szajnában.

Belgium triatlon váltócsapata kénytelen lesz lemondani a hétfő délelőtt megrendezésre kerülő vegyes triatlonról. A négy sportoló egyike, Claire Michel négy napja beteg és kórházban van. E.coli baktériummal fertőződött meg, derült ki a vizsgálatok után. Ez a baktérium gyomor-bélrendszeri problémákat okozhat, az ok a szennyezett Szajna lehet – írja a lap.

Az egyéni verseny már érdekes volt. A férfiak versenyét egy nappal el kellett halasztani, mert kiderült, hogy a Szajna vízminősége nem jó.

Hirdetés

„Ez egy cirkusz, a sportolókkal” – mondta Marten Van Riel a halasztás után arról a nemtörődömségről, amellyel a Párizs 2024 szervezői a triatlonistákkal bánnak.

Mint ismert, a Szajnában úszó sportolók közül egy kanadai triatlonos 10 alkalommal is hányt.

Anne Hidalgo, Párizs polgármestere a játékok előtt megmártózott a folyóban, és azt mondta, hogy „a víz még soha nem volt ilyen tiszta”. Utána kiderült, hogy a kólibaktériumok koncentrációja magasabb volt a megengedettnél.

Hirdetés

VH

Hirdetés

Hirdetés