Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

Újabb edzést kellett törölni a Szajna mocskos vize miatt

Hirdetés

Túl magas magas annak az Enterococcus baktériumnak a szintje, ami azt jelzi, hogy ember ürülék mosódhatott be a folyóba.

Úgy tűnik, továbbra sincs megoldás a Szajna körüli hercehurcára. Ismeretes: többször is érkeztek hírek a párizsi olimpiai játékok alatt arról, hogy a víz egész egyszerűen túl szennyezett, nem lehet benne se versenyszámokat, se edzéseket tartani. Ennek megfelelően most a hosszútávúszók keddi edzését is törölték az Independent beszámolója szerint, az Enterococcus baktérium szintje ugyanis túl magas a vízben.

Magyarul annyi emberi ürülék mosódott bele a folyóba, hogy inkább bele se engedik az olimpikonokat.

Hirdetés

„A vízminőségi vizsgálat kimutatta, hogy az E. coli szintje 326 és 517 között volt (ami a jó és a nagyon jó szintje között van) a négy gyűjtőponton augusztus 5-én reggel 5 és reggel 6 óra között. Az Enterococcusok szintje azonban meghaladta a World Aquatics maximális küszöbértékét a reggeli felülvizsgálat során. A legutóbbi Enterococcus-minták (augusztus 4-én 12:30 és 13:20 között vették) a World Aquatics által megengedett maximális küszöbértéket meghaladó szintet mutattak” – írta közleményében a nemzetközi szövetség.

A magyar versenyzők közül Fábián Bettinát, Rasovszky Kristófot és Betlehem Dávidot érinti a probléma, ők érdekeltek a 10 km-es számban, melyeket augusztus 8-án és 9-én rendeznek majd a Szajnában.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés