Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Mexikó meghívta Putyint az új elnök beiktatására

Hirdetés

Mexikó meghívta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy vegyen részt az új elnök, Claudia Sheinbaum október 1-jei beiktatásán, az orosz fél megkapta a meghívást – jelentette az Izvesztyija című újság az oroszországi és a mexikói nagykövetségre hivatkozva.

„Oroszország meghívását, hogy vegyen részt Sheinbaum elnök beiktatásán, elküldték Putyin elnöknek. Az orosz elnök dönti el, hogy maga vesz-e részt az ünnepségen, vagy egy másik magas rangú tisztviselőt jelöl ki, aki ezt megteszi a nevében” – közölte a mexikói diplomáciai képviselet az újsággal.

A megválasztott elnök beiktatására négy hónappal a választások után, október 1-jén, a szövetségi végrehajtó hatalom átadásának napján kerül sor. Mexikó új kongresszusa szeptemberben lép hivatalba.

Hirdetés

„Az orosz fél meghívást kapott a mexikói elnök beiktatási ünnepségére” – erősítette meg a kiadványnak a mexikói orosz nagykövetség.

A mexikói orosz nagykövetség sajtóattaséja megerősítette a RIA Novosztyinak a beiktatási ünnepségre szóló meghívó kézhezvételét.

„Néhány héttel ezelőtt érkezett egy hivatalos jegyzék a mexikói külügyminisztériumtól, amelyben arról tájékoztattak, hogy az orosz fél meghívást kapott Claudia Sheinbaum megválasztott mexikói elnök beiktatási ünnepségére. Az orosz küldöttség részvételének kérdését jelenleg vizsgálják” – közölte Andrej Zemszkij, a diplomáciai képviselet sajtóattaséja.

Hirdetés

Forrás: Elemi.hu – VH

Hirdetés