Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az Iszlám Állam robbantani akart Taylor Swift koncertjén

Hirdetés
Ausztria belügyminisztériuma szerdán közölte, hogy őrizetbe vettek két személyt, akik merényletet terveztek Taylor Swift amerikai énekesnő csütörtöki és pénteki bécsi koncertjein. Az eseményeken fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe terrorfenyegetés miatt, – írja az Index.hu.

Terrorfenyegetés miatt fokozott biztonsági intézkedéseket léptettek életbe az ausztriai Taylor Swift-koncerteken – közölte szerdán Gerhard Pürstl bécsi tartományi rendőrfőnök az MTI szerint.

A rendőrfőnök szerint a konkrét kockázatokat sikerült ugyan minimalizálni, de az általános veszély továbbra is fennáll. Hangsúlyozta, hogy a koncerteken növelik „a terrorellenes komponenst”, ami azt jelenti, hogy tűzszerészek és speciális járművek, keresőkutyák mellett a WEGA és Cobra elnevezésű különleges egységek tagjai is a helyszínen lesznek, egyebek között civilruhában is.

Franz Ruf, az osztrák belügyminisztérium közbiztonsági ügyekért felelős főigazgatója szerdán közölte, hogy őrizetbe vettek két személyt, akik merényleteket terveztek elkövetni a csütörtökön, illetve pénteken Bécsben megrendezésre kerülő koncerteken.

Hirdetés

Az egyik osztrák állampolgárságú gyanúsítottnál közelebbről nem meghatározott vegyi anyagokat foglaltak le a hatóságok. A rendőrség óvintézkedés gyanánt több házat és egy idősek otthonát is kiüríttetett robbanószertől tartva.

A 19 éves ternitzi lakos az interneten radikalizálódott és néhány hete hűséget is fogadott az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Egy másik gyanúsítottat Bécsben fogtak el a hatóságok, róla azonban a rendőrség nem tett közzé részleteket.

Forrás: Index – MTI

Hirdetés

Hirdetés