Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Miközben a sajtó szerint az ukránok mindjárt elfoglalják Kurszkot, az oroszok áttörtek Pokrovszknál

Hirdetés

Miután az ukrán diverzáns egységek ismét orosz területen kezdtek akcióba, a sajtó nagy része megint elővette a klikkvadász címeket és Oroszország újra összeomlott a médiában. Közben nagy a csend arról, hogy a valódi fronton mi történik. El kell ismerni, a kurszki akció valóban ukrán győzelem volt, igaz, csak marketing szempontból.

Mikor a sajtó felkapta a hírt, miszerint ukrán csapatok jelentek meg Kurszk régióban és több orosz falut is elfoglaltak, egy tényellenőrző cikkben összefoglaltuk, hogy ez lényegében, miért is lényegtelen. Persze, egyből orosz propagandisták és lázítók lettünk, ahogy lenni szokott, ha valós tényeket közlünk a háborúval kapcsolatban.

Mára azonban ismét kiderült, hogy megint nekünk volt igazunk. Míg ugyanis mindenki azokkal az ukrán egységekkel foglalkozott, akik betörtek Oroszországba, addig senki nem figyelt magára a frontra, ahol az oroszok tizenkét kilométeres mélyésgben törték át az ukrán vonalakat egyetlen nap alatt. A marketing győzelem tehát az ukránoké, a harctéri Moszkváé. Nem meglepő, hiszen Kijevet színészek irányítják, nem katonák.

Hirdetés

Megérte a PR-akció

Amint a fenti képen láthatjuk, az oroszok három irányban indultak Pokrovszk felé. A Donyeck megyei járási központ az ukrán másodlagos védelmi vonal utolsó nagy csomópontja a front középső részén. A város előtt négy megerődített település állja az orosz csapatok útját, azonban ezek közül elég egyet elfoglalni, ahhoz, hogy támaszpontként használhassák a további támadásra:

Hirdetés

Forrás: DD Geopolitics

Az első és a második kép összevetéséből könnyen kikövetkeztethető, hogy a célpont vagy Hrogyivka, vagy Novohrogyivka lesz. Közben a tüzérség máris támadás alá vette Pokrovszkot is. Az alábbi videón az látható, amint egy lőszerraktára semmisítenek meg:

Hirdetés
Mindent összevetve az orosz előrenyomulás tempója még akkor is meglepő, ha azzal számolunk, hogy a Kurszk felé küldött csapatokat innen vonták ki, hiszen legalább néhány beásott egységnek maradnia kellett volna, amik meggátolják az oroszokat abban, hogy ilyen tempót diktáljanak. Az interneten terjedő pletykák szerint azonban nem is erről van szó.

Ukrán és orosz portálokon is felmerült, hogy az orosz területre küldött egységek jóval kisebbek, mint amiről a sajtó beszámolt, ez alapján Kijev számított rá, hogy nem tudja magát tartani a front vonalán és egy elkeseredett PR-akció keretében próbálta meg elterelni a figyelmet a középső front összeomlásáról. Ahogyan mi megírtuk…

Forrás: Szlidsztvo, DD Geopolitics, PS

Hirdetés

Hirdetés