Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Aggódik a Politico: Trump alelnökének belső körében mindenki imádja Magyarországot!

Hirdetés

Azt már régen tudjuk, hogy Donald Trump példaként tekint a magyar kormányfőre, de most az is kiderült, hogy alelnökjelöltje, J. D. Vance, és annak belső köre is odavan hazánkért.

A Politico gyakorlatilag névsorolvasást tartott: hosszú cikkben mutatták be, kik tartoznak J. D. Vance, Trump alelnök-jelöltjének a belső köréhez. A republikánus vezető mögött álló személycsoportokat hat részre tagolták: Szilícium-völgyi adományozókra, Capitol Hill-i szövetségesekre, MAGA szövetségesekre, a szenátusi személyzetére, új-jobboldali gondolkodókra, valamint politikai műveleti egységre. Kiderült, hogy a belső körök nagyja volt már az Mathias Corvinus Collegium (MCC), a Danube Institute, vagy épp az Alapjogokért Központ vendége és mindannyian szeretik Magyarországot – írja a Mandiner.

J.D. Vance szilikon-völgyi adományozói közül Peter Thiel, a Pay-Pal alapítója, például a Brain Bar jövőfesztiválon vett részt még 2018-ban, ahol arról beszélt, hogy a kereszténység hogyan befolyásolja a legnagyobb kockázati tőkések döntéseit. Elon Musk pedig – akit nem kell bemutatni – bár még nem járt hazánkban, viszont nagyra tartja a magyar családpolitikát. Christopher Buskirk, vállalkozó, pedig a Mathias Corvinus Collegium vendégelőadója, hazánk szintén nagy kedvelője. Tom Cotton republikánus szenátor ellátogatott hazánkba, találkozott David Pressmannal, majd leszögezte: „Amerika jobbat érdemel” a diplomata teljesítményénél. Marco Rubio republikánus párti floridai szenátor még két éve a Twitterén kelt ki amiatt, hogy az Európai Unió pont akkor tartja vissza a forrásokat a jogállamisági feltételek miatt Magyarországtól és Lengyelországtól, amikor azok épp ukrán menekültek millióit fogadják be.

Hirdetés

J.D. Vance „eszmecsapatából” Patrick Deneen filozófus gyakorlatilag visszatérő vendége Magyarországnak és a Mathias Corvinus Collegiumnak. Sohrab Ahmari iráni származású író is gyakori vendég volt itthon, nemrég például az MCC-ben mutatta be a Szakadatlan szál című könyvét, amely arra világított rá, hogy milyen a világ, ha valaki felnőttként tér át a keresztény hitre, azonban iszlám közegben nevelkedett. Yoram Hazony izraeli filozófus többször járt hazánkban szintén, nemrég Orbán Viktor, magyar miniszterelnök vendégeként a Karmelita kolostorban, szintén többször is adott interjút a Mandinernek, neve még a National Conservatism konferenciáról is ismerős lehet.

Rod Dreher író-filozófus pedig nem csupán visszatérő vendége hazánknak, annyira megtetszett neki Magyarország, hogy ide költözött. J.D. Vance MAGA (Make America Great Again) szövetségesei között is sok a Magyarország-szerető: Kevin Roberts, a Heritage Foundation elnöke a Danube Institute meghívására járt hazánkban, találkozott Orbán Viktorral is, és a magyar sajtónak is adott interjút. Ebben az interjúban kifejtette, hogy Magyarország példa Amerika számára, tiszteli a magyar történelmet, aggódik Amerika állapota miatt, s nem lenne háború Ukrajnában, ha Trump lenne az elnök.

Russell Vought amerikai republikánus politikus pedig bár nem járt még hazánkban, de kifejtette: üdvözli Magyarország álláspontját a globális minimumadóval kapcsolatban. Tucker Carlson médiaszemélyiséget se kell senkinek bemutatni – és azt se, hogy mennyire szereti Magyarországot. Készített már interjút Orbán Viktorral, Orbán Balázzsal, felszólalt már az MCC Feszten, ahol beszélgetéseken is részt vett. Steve Bannon és Donald Trump Jr. is nagy barátja hazánknak, bár csak az ifjabbik Trump látogatott már el ide, az Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara meghívásából, de felszólalt az MCC-ben is.

Hirdetés

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés