Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egyre inkább ukrán öngólnak tűnik a kurszki támadás

Hirdetés

🇷🇺 🇺🇦 Már öt napja tartanak a harcok az ukránok betörése után az oroszországi Kurszk megyében, és már kijelenthető, hogy stabilizálódtak a frontvonalak. Már csak azért is, mert ezt még az oroszbarátsággal nem vádolható New York Times is megírta.

Jelen állás szerint az ukránok a főirányon, melyen a járási központ Szudzsa is fekszik, 10 km-re tudtak a határon áttörni, de az egyéb irányokban is max 15 km volt a haladás. Az említett Szudzsát még mindig nem foglalták el, a közepén halad át a front. Pedig akkora az egész település, mint Tápiószecső. Az ennél mélyebb betörések vagy a mélységi felderítő csoportok portyái voltak (amit esélyük sem volt megszilárdítani), vagy az ukrán Photoshop-művészek alkotásai.
Az orosz hadsereget több területen is pofonként érte a hadművelet. Kudarc a hírszerzésnek, hogy nem voltak képesek észlelni egy ekkora művelet előkészületeit, a határvédelemnek, hogy nem tudtak egy egybefüggő védelmi vonalat kiépíteni két és fél évvel a háború kitörése után sem, és a legfelsőbb vezetésnek is, mely állandóan azt kommunikálta, hogy visszaverték az ukránokat, miközben nagyon azt sem tudták, hogy már milyen mélyen vannak bent. Akik viszonylag sok foglyot ejtettek, amit el tudnak cserélni majd, valamint a propagandájuk is tudja fényezni a hadseregüket végre az egy éves vereségsorozat után. Mármint azoknak, akik erre még fogékonyak. Mert sok ukrán katona azt kérdezi, mi a fenét keresnek a nehezen összekapart ukrán tartalékok Oroszországban, miközben rendületlenül veszítik el Kelet-Ukrajnát.

És ebben benne is van az ukrán támadás legnagyobb hátulütője. Minőségi katonáik fogynak egy harmadrangú hadszíntéren, értékes harcjárművek semmisülnek meg, míg a másik oldal az egészet sorkatonákkal és olyan csapatokkal hozza le, amit nem más frontokról kellett elvonni. Meg ugye a légierővel, ami ellen még a megszokottnál is kevesebb védelmük van az ukránoknak, ahogy minél messzebb kerülnek a légvédelmük ernyőjétől. És közben az oroszok a többi hadszíntéren nem állnak meg. Ott nem látszanak meg a kurszki harcok nyomai. Pokrovszk felé rendületlenül haladnak, hogy kettévágják a Donbaszt, míg az eddig legstabilabbnak tűnő ukrán védelmi pont, Toreck és az elővárosai már 40%-ban a kezükben vannak.

Hirdetés

Kurszkhoz még mindig küldik a felek az erősítéseket, így végeredményt még nem lehet hirdetni, de eddig inkább ukrán öngólnak tűnik a dolog.

Forrás: Gerilla

Hirdetés
Hirdetés