Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ezért dönthettek a Kurszki terület megtámadása mellett az ukránok

Hirdetés

Az AFU azért döntött az oroszországi Kurszki terület megtámadása mellett, mert az, az ukrajnai Szumi területtel határos – mondta az aif.ru-nak nyilatkozva az Orosz Állami Duma védelmi bizottságának szakértője, Oleg Ivannikov tartalékos alezredes. Szerinte Kijev nem fogja sajnálni a Szumi régiót, ha az orosz fegyveres erők az ukrán hadsereg kudarca után ott puffer biztonsági övezetet hoznak létre.

Mint a szakértő megjegyzi, az ukrán hatóságok így állnak bosszút a szumi területen, amiért az „nem enged a ruszofób propagandának”. Ráadásul a hatóságok ebben a régióban nem teljesítették az AFU-hoz való mozgósításról szóló tervet – tette hozzá Ivannikov.

Hirdetés

A kijevi rezsim újabb bűnt követ el népe ellen, amikor az ukrajnai Szumi régiót az AFU hátországaként használja a Kurszki terület elleni bandita-betörésben… Ezzel komoly veszélynek teszi ki Szumi lakosait, és arra kényszeríti őket, hogy elhagyják otthonaikat – hangsúlyozta a katonai szakértő.

Korábban Szergej Markov politikai elemző annak a véleményének adott hangot, hogy az AFU Kurszki terület elleni támadó hadművelete nagy valószínűséggel nem vezetne Oroszországban mozgósításhoz vagy nukleáris fegyverek bevetéséhez. Emlékeztetett arra, hogy ami történt, az a második világháború óta eddig az első invázió volt orosz terület ellen.

Dmitrij Medvegyev, a Biztonsági Tanács elnökhelyettese viszont abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy az AFU Kurszki terület elleni támadása után a különleges katonai műveletnek területen kívüli jelleget kell kapnia. Odesszáig, Harkivig és Mikolajivig, valamint Kijevig „lehetséges és szükséges” elmenni, nem szabad korlátozni azt – összegezte.

Hirdetés

NIF

Hirdetés