Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Borrell elmondta Kulebának, hogy támogatja az ukrán fegyveres erők Kurszk régió elleni támadásait

Hirdetés

Josep Borrell, az EU diplomáciai vezetője az ukrán külügyminiszterrel, Dmitrij Kulebával a Kurszki terület elleni támadásról folytatott megbeszélésen az EU nevében Kijev teljes támogatásáról nyilatkozott – közölte az X közösségi hálózaton.

„Megvitattuk Dmitrij Kulebával a legújabb fejleményeket a frontvonalon és az ellentámadásról Kurszk térségében. Megismételtem az EU teljes körű támogatását az ukrán nép harca iránt” – írta Borrell.

Hirdetés

Korábban a Bloomberg hírügynökség forrásokra hivatkozva azt állította, hogy Ukrajna több forgatókönyvet is fontolgat egy Oroszország elleni meglepetésszerű támadásra, miután megkapta Biden és az Európai Unió „áldását” az orosz területre történő első invázióra a második világháború óta.

Augusztus 6-án reggel fél hatkor az AFU egységei támadásba lendültek, hogy területeket foglaljanak el a Kurszki területen, előrenyomulásukat megállították – közölte Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke. Hangsúlyozta, hogy a Kurszki területen a hadműveletet az ellenség legyőzésével és az államhatár elérésével fejezik be.

Forrás: Bede Zsolt – Vadhajtasok.hu
Bedezsolt.hu – X/TwitterTelegram

Hirdetés

 

Hirdetés