Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

J.K. Rowlingot és Elon Muskot is beperelte Imane Khelif

Hirdetés

Az olimpiai játékokat követően a ringen kívül harcol tovább Imane Khelif algériai sportoló, aki mint ismert annak ellenére indulhatott női ökölvívásban a párizsi olimpián és nyert végül aranyérmet, hogy korábban orvosi vizsgálatok kiderítették, y kromoszómával is rendelkezik. Khelif úgy döntött, hogy pert indít a francia hatóságoknál netes zaklatások miatt. Ügyvédje, a Párizsban székelő Nabil Boudi megerősítette, hogy bár maga a per az X (azaz a Twitter) ellen irányul, tehát a francia törvények értelmében ismeretlen tettesek ellen zajlik, a keresetben J.K.

Rowling és Elon Musk neve is szerepel – írja a hu.ign.com.

Hirdetés

A lap felidézi, hogy Imane Khelif komoly támadások kereszttüzébe került, kvázi az egész világ nemiségének kérdésén csámcsogott, miután az olasz boxolónő kiütése után címlapokra került, hogy a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) korábban kitiltotta a világbajnokságról, mivel állítólag két genderteszt is azt mutatta, hogy férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak.

Azonban az IBA-t korrupciós vádak miatt kitiltották az Olimpiáról, így a bokszot a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezte. A NOB viszont az alapján döntött ki indulhat a női mezőnyben, hogy mi szerepel a sportoló útlevelében.

Khelif kromoszómáin a fél világ csámcsogott a közösségi médiában, ezért aztán a bokszoló úgy döntött, hogy pert indít a francia hatóságoknál netes zaklatások miatt – fogalmaz a hu.ign.com cikke.

Hirdetés

Többek között J.K. Rowling és Elon Musk neve is szerepel a keresetben. Trump is tweetelt az esettel kapcsolatban, így akár meg van említve a keresetben, akár nem, őt is meg fogják vizsgálni a büntetőeljárás során – idézik Imane Khelif ügyvédjét.

A keresetet ugyan Franciaországban nyújtották be, de “más országok polgárait is lehet támadni vele, mivel az ügyészségi hivatalnak annak érdekében, hogy harcolni tudjon a netes gyűlöletbeszéd ellen, lehetőség van jogi segítséghez folyamodnia más országoknál.

Forrás: hu.ign.com

Hirdetés
Hirdetés