Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Az ukránok már a fronton is Magyarország ellen küzdenek – kiszivárgott a legfrissebb tervük

Hirdetés

Kijev veszélybe sodorhatja Magyarország és Szlovákia energiabiztonságát, ha Szudzsa városának elfoglalása után leállítják az Európába irányuló orosz gázszállításokat.

Az okos emberek kitalálták Kijevben, hogy elfoglalják Szudzsa városát, amely a gázt Európába pumpáló infrastruktúrával rendelkezik, hogy az orosz hadseregnek majd el kelljen pusztulnia, miközben megpróbálja visszaszerezni – így foglalta össze a front legfrissebb eseményeit Andrej Fedorov volt orosz külügyminiszter-helyettes a The Guardian beszámolója alapján.

A szudzsai mérőállomás fontos része a Nyugat-Szibériából érkező orosz földgáz szállításának, amely utána az ukrán vezetékeken keresztül az európai gázimport 3 százalékát fedezi.

Hirdetés

Kijev azt próbálja elérni, hogy végül Oroszország, nem pedig Ukrajna lépései miatt fogják leállítani az Európába irányuló gázszállításokat. Ez egyébként Magyarországot és Szlovákiát is nagyon keményen fogja érinteni

– szögezte le Fedorov.

Ukrajna egyébként nem csak a fronton próbálja ellehetetleníteni a magyar energiabiztonságot, a Lukoil-ügy után már a titkosszolgálati módszerektől sem riad vissza.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés