Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Vadai asszonyt a rendőrök állították meg

Hirdetés

Kiss László, Óbuda polgármestere egy korrupciós ügy miatt került előzetes letartóztatásba. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azt állítja, dokumentumokkal tudja bizonyítani, hogy koncepciós eljárásról van szó. – írja az Index 

Vadai Ágnes szerdán az ügyészség épületénél tartott sajtótájékoztatót. A képviselő 48 órával ezelőtt arról beszélt, hogy „a Kiss László elleni koncepciós eljárást a fideszes pártállam legfelsőbb köreiből igényelték”. A frakcióvezető-helyettes azt állította, több dokumentum is a birtokában van, amely az üggyel foglalkozik, az egyik egy kihallgatási jegyzőkönyv, a kihallgatott személy a nyomozás egyik érintettje volt.

A politikus a jegyzőkönyvből szó szerint idézett, az egyik mondat így hangzott: „Azzal keresett meg (…), hogy őt megkereste egy felső vezető azzal, hogy meg kellene buktatni a III. kerületi polgármestert, és ehhez szükség lenne a cégemre.”

Hirdetés

Vadai Ágnes ezután Simonka György volt fideszes országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka megválasztott polgármesterének mai, Telexnek adott interjúját idézte: „Állítólag az ügyészek egyik vezetője minden hétfőn eljár valahova eligazításra. Hogy pontosan hova, azt nem tudom, valami magasabb szintre. Délután visszajön, és elmondja, hogy mit kell tenni, a folyó ügyeket milyen irányba kellene terelni.”

A Demokratikus Koalíció politikusa négy kérdésre szeretne választ kapni Polt Péter legfőbb ügyésztől:

– „Ki az az állami vezető, aki megrendelte Kiss László megbuktatását?”

Hirdetés

– „Ha nem ismeri, akkor zajlik-e ügyészségi nyomozás az érintett állami vezető kilétének felfedése érdekében?”

– „Melyik állami vezető utasította az ügyészséget az eljárás megindítására?”

– „Melyik napon kapott utasítást az ügyészség Kiss László levadászására?”

Hirdetés

Vadai Ágnes a sajtótájékoztató végén megpróbált kiragasztani egy dokumentumot az ügyészség épületére, ahol egy rendőr közölte vele: „Az épületre csak a használó engedélyével tehetnek ki bármit.” A politikus terve így meghiúsult, de az épületbe Barkóczi Balázs képviselővel együtt beengedték.

Forrás: Elemi.hu

Hirdetés

Hirdetés