Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Már az ukrán hadsereg is látja, hogy valami nagy baj van a Donbaszban

Hirdetés

🇺🇦 Már az ukrán hadsereg is látja, hogy valami nagy baj van a Donbaszban. Az Azov tisztje, Roman Ponomarenko (képünkön) konkrétan úgy fogalmazott, hogy az ottani védelmük összeomlott, és az erősítésnek küldött kényszer-sorozottak többet ártanak, mint használnak (ugyanis a visszavonulásuk után hagyott réseket használják ki állandóan az oroszok). És hogy miért is futnak el az ukrán katonák? Ponomarenko ezt is megírta, pontokba szedve:

1. Már alapból motiválatlanok, mert a civilek közt nincs már olyan férfi, aki önként akar harcolni. Ezek már csak az erőszakkal begyűjtöttek.

2. Majd egy olyan alapkiképzést kapnak, ami túl rövid és gyenge minőségű. Ez annak is köszönhető, hogy a kiképzők azok közül kerülnek ki, akik a fronton használhatatlanok.

Hirdetés

3. Még ezeket is ellensúlyozni lehetne, ha olyan egységbe kerülnek a fronton, amit kompetens tisztek vezetnek. De a gyors létszámbővítés azt eredményezte az ukránoknál, hogy sok alkalmatlan tiszt is parancsnoki beosztást kapott, és sokszor a kapcsolatok fontosabbak voltak a szaktudásnál.

4. Magánál az egységnél már nincs idő képezni a nagy igénybevétel miatt, ezért az újoncnak harc közben kell beletanulnia a dologba. Ha túléli.

5. Nincs váltás, a katonákat a végsőkig használják. Előbb-utóbb ebben még a képzett veteránok is megtörnek morálisan.

Hirdetés

6. A legfelsőbb vezetést inkompetensnek tarja. Akkor vontak ki tőlük egységeket a kurszki kalandra, amikor a helyszínen a legnagyobb szükség lett volna rájuk.

7. Az állandó visszavonulások és vereségek miatt egyre rosszabb a morál, rémhírek terjednek, már csak túlélni akarnak a katonák, nem győzni. Szerinte az oroszoknak is nagyok a veszteségeik, de ők lelkesebbek és összetartóbbak, és tüzelik őket a győzelmeik.

8. A társadalom nem ítéli már el a parancsmegtagadókat és a dezertőröket, hanem együttérez velük.

Hirdetés

Kíváncsian várjuk, a hazai „szakértők” mikor fogják Ponomarenkot is orosz trollnak minősíteni…

Forrás: Gerilla – Kyivpost.com

Hirdetés

Hirdetés