Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az RT orosz hírtelevízió kiröhögte a CNN-t és az új amerikai szankciókat

Hirdetés

Joe Biden amerikai elnök kormánya azt tervezi, hogy megvádolja Oroszországot az idei elnökválasztásba való beavatkozással, és büntetőeljárást fog bejelenteni a feltételezett felelősök ellen – jelentette szerdán a CNN. Az RT lesz az akció elsődleges célpontja – közölte az amerikai propaganda csatorna.

A Fehér Ház szerdán azzal fogja vádolni Oroszországot, hogy „tartósan arra törekszik, hogy befolyásolja a 2024-es amerikai választásokat” azáltal, hogy „a Kreml által irányított médiát” használja fel az úgynevezett „dezinformáció” terjesztésére – jelentette a CNN amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

A Fehér Ház a nyilvános elítélés mellett az amerikai igazságügyi minisztérium be fogja jelenteni „a titkos orosz kampányt célzó bűnüldözési intézkedéseket” – közölte a csatorna.

Hirdetés

Az RT „az amerikai bejelentés egyik fő fókuszpontja” – tette hozzá a CNN, megjegyezve, hogy „az amerikai tisztviselők az orosz csatornát a Kreml propaganda-törekvéseinek kulcsfontosságú darabjának tekintik”.

„Kedves CNN” – reagált az RT sajtóosztálya a szerdai cikket követően.

„Természetesen van válaszunk. Valójában több is van, de nem tudtunk dönteni (még arra is gondoltunk, hogy irodai szavazást indítunk), úgyhogy íme, itt vannak:

Hirdetés

1. Ha!
2. Hahahaha!
3. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
4. 2016 hívott, és vissza akarja kapni a kliséit.
5. Három dolog biztos az életben: a halál, az adók és az RT beavatkozása az amerikai választásokba
6. Valahogy meg kell keresnünk a Kremltől kapott fizetést
7. Valahol Clinton miniszter asszony szomorú, hogy nem miatta

ÜDVÖZLETTEL,

RT Sajtóiroda” – írta a csatorna.

Hirdetés

A demokraták, mint Biden, Oroszországot vádolták azzal, hogy beavatkozott az elmúlt két elnökválasztásba. A 2016-os és a 2020-as kampány során az amerikai hírszerző ügynökségek többször is azt állították, hogy Moszkva hackereket vet be és „információs hadviselést” alkalmaz, hogy Donald Trump javára billentse a szavazást. Ezek az állítások, valamint azok az állítások, amelyek szerint Trump összejátszott Moszkvával a választások megnyerése érdekében, képezték az alapját Robert Mueller különleges ügyész kétéves vizsgálatának, de végül alaptalannak bizonyultak.

2020-ban több mint 50 „volt hírszerzési tisztviselő” tett közzé egy levelet, amelyben azt állították, hogy a Hunter Biden laptopján lévő fájlokat – amelyek a Biden családot több külföldi korrupciós ügybe is belekeverték – Oroszország hamisította. A laptop tartalmáról azóta bebizonyosodott, hogy valódi.

Az elmúlt évtizedben amerikai tisztviselők többször is megvádolták az RT-t „dezinformáció” terjesztésével – ezt a kifejezést ezek a tisztviselők ritkán definiálják. Még 2017-ben az Igazságügyi Minisztérium arra kényszerítette az RT America-t, hogy külföldi ügynökként regisztráltassa magát, miután számos amerikai hírszerző ügynökség azt állította, hogy az RT segített Trump megválasztásában azzal, hogy „negatív tudósításokat” közölt Clintonról és kritizálta az USA „korrupt politikai intézményrendszerét”.

Hirdetés

Az RT America 2022-ben szüntette be működését, miután a hálózatot az ukrajnai konfliktusra válaszul az amerikai szolgáltatók leállították a sugárzását.

Annak ellenére, hogy az amerikai választásokba való „orosz beavatkozásról” szóló állításaikról többször bebizonyosodott, hogy alaptalanok, az amerikai kémek ragaszkodtak hozzájuk. A nyár elején a washingtoni Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI) azt állította, hogy a Kreml „egész kormányzatot átfogó” erőfeszítést tett annak érdekében, hogy az amerikai közvéleményt Biden és demokrata párttársai ellen fordítsa.

Ez a vád előkészítette az utat az FBI számára, hogy házkutatást tartson Scott Ritter, az ENSZ volt fegyverellenőrénél és az RT munkatársánál, valamint Dimitrij K. Simesnek, egy szovjet származású amerikai politikai szakértőnél, aki a hazai orosz televízióban vezet műsort. Ritter úgy jellemezte a razziát, mint egy kísérletet arra, hogy megfélemlítsenek „mindenkit, aki szembemegy a hivatalos [amerikai] politikával és különösen a mély állam ellen”.

Hirdetés

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés