Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Guardian: London engedélyezte Kijevnek a Storm Shadow rakéták használatát mélyen orosz területek ellen

Hirdetés

Már megszületett a döntés arról, hogy Ukrajna engedélyezi a Storm Shadow rakéták kilövését orosz területen lévő célpontokra – állítja a Guardian című brit napilap brit kormányzati forrásokra hivatkozva.

„A brit kormányban lévő források szerint már megszületett a döntés arról, hogy engedélyezi Ukrajnának a Storm Shadow rakéták bevetését orosz területen lévő célpontokra” – írta a lap.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban azt mondta, hogy a NATO-országok képviselőinek tisztában kell lenniük azzal, „mivel játszanak”, amikor arról beszélnek, hogy tervezik, hogy Kijevnek engedélyezik, hogy a Nyugat által átadott rakétarendszerekkel mélyen orosz területen lévő célpontokat támadjon.

Hirdetés

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő az orosz területre mért újabb csapásokra adott esetleges orosz válaszlépéseket kommentálva megjegyezte, hogy az elnök és a hadsereg tisztában van ezzel, „megfelelő ellenlépéseket tesz és felkészül”.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter „tűzzel való játéknak” nevezte a vitát arról, hogy Kijev esetleg Storm Shadow rakétákat vetne be mélyen orosz területre csapást mérve.

Forrás: Orosz Hírek

Hirdetés
Hirdetés