Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Publicisztika

Zelenszkij a feleségének: Olena, nézd már meg légy szíves ki csengetett..

Hirdetés

Vekker úr remek írása:

„Ez a szösszenet jut eszembe akkor, amikor azt olvasom, hogy az orosz erők kemény fellépéssel szorítják vissza az ukránokat a Kurszki régióban. A hírek szerint tömegesen dezertálnak az ukrán katonák. Ezzel nagyjából kijelenthető, hogy kudarcba fullad a Kurszki kaland….

Eközben a Donbaszi fronton Oroszország továbbra is lassú előrenyomulásban van, nem jött be az a számítás, hogy innen vonnak el támadóerőt az oroszok. S ha ez nem lenne elég, tegnap a Kreml nyilvánosságra hozta a második félévre vonatkozó gazdasági elvárásait, melyben közel 6%-os GDP növekedést várnak. Annyira „működnek” a szankciók, hogy a legtöbb Európai állam növekedése még a 3%-ot sem éri el idén.

Hirdetés

És hogy feltegye az I-re a pontot, Putyin jelezte, hogy drasztikusan csökkenteni, sőt akár leállítani is hajlandó a nyugati országokba irányuló urán, titán és nikkel exportot. Ezen nyersanyagok további csökkentése a szakértők szerint akár 110-120%-os drágulást okozhat a nyersanyagok globális piacán. De az EU (USA) nem hátrál és további szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben, nem mintha az eddigiek nagyon földhöz vágták volna az orosz gazdaság egészét. Szóval hiába a sokadik szankció, köszi, de az orosz gazdaság elvan. Mit is gondoltak a tanult nyugaton? Hogy majd egy földrésznyi országot, akinek mindene megvan, majd térdre kényszerítik bringázó hollandok, borozgató franciák, meg csokit majszoló belgák a fotelből? Ugyan….

Ami a jéghegy csúcsa, hogy Irán bejelentette, hajlandó fokozni a drón gyártást és eladást Oroszország részére, Észak-Korea pedig további tüzérségi lőszer szállítási megállapodást készít elő. Kína támogatása rendíthetetlen, a BRICS államok látványosan semlegesek vagy orosz pártiak. Az OPEC országok pedig továbbra sem hajlandóak növelni olajkitermelésüket, azaz továbbra is magasak lesznek a kőolaj árak a világpiacon.

Így állunk most. Valahogy nem látom, ahogy az orosz medve térden állva, megsemmisülten könyörögne hogy kegyelmezzen neki Ukrajna és szövetségesei. És ezzel szemben miről beszélgetnek nyugati szakértők és politikusok?

Hirdetés

– Meghívjuk-e Oroszországot a békekonferenciára? (𝗺𝗶𝗲́𝗿𝘁, 𝗻𝗲́𝗹𝗸𝘂̈𝗹𝘂̈𝗸 𝗹𝗲𝗵𝗲𝘁 𝗯𝗲́𝗸𝗲?)
– Finnország nem engedélyezi a fakivágást a finn-orosz határon. (𝗻𝗲𝗺 𝗶𝘀 𝗸𝗲𝗹𝗹 𝗮𝘇 𝗼𝗿𝗼𝘀𝘇𝗼𝗸𝗻𝗮𝗸)
– A skandináv gyártók leállították a szaniterek, és burkoló anyagok exportját az oroszok felé (𝗴𝗼𝗻𝗱𝗼𝗹𝗼𝗱, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗻𝗲𝗺 𝗰𝘀𝗶𝗻𝗮́𝗹𝗻𝗮𝗸 𝗺𝗮𝗴𝘂𝗸𝗻𝗮𝗸 𝗰𝘀𝗮𝗽𝗼𝗸𝗮𝘁, 𝗺𝗲𝗴 𝘄𝗰 𝗰𝘀𝗲́𝘀𝘇𝗲́𝘁?)
– Az EU nem vesz át orosz kőolaj származékokat másodkézből sem. (𝗴𝗼𝗻𝗱𝗼𝗹𝗼𝗱, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗮 𝗳𝗲́𝗹 𝘃𝗶𝗹𝗮́𝗴 𝗻𝗲𝗺 𝘁𝗼̋𝗹𝘂̈𝗸 𝘃𝗮́𝘀𝗮́𝗿𝗼𝗹 𝗲𝘇𝘂𝘁𝗮́𝗻 𝗶𝘀?)
– EU/USA engedélyezi hogy Zelenszkij nagy hatótávolságú nyugati rakétákat vessen be Orosz területen (𝗴𝗼𝗻𝗱𝗼𝗹𝗷𝗮́𝘁𝗼𝗸, 𝗵𝗼𝗴𝘆 𝗲𝗿𝗿𝗲 𝗻𝗲𝗺 𝗷𝗼̈𝗻 𝗺𝗮𝗷𝗱 𝗮𝗿𝗮́𝗻𝘆𝗼𝘀 𝘃𝗮́𝗹𝗮𝘀𝘇?)

Úgy érzi magát az egyszeri olvasó, mintha nem is a valóságot látná, hanem egy sci-fi regényt, ahol két párhuzamos világ torz tükörképe lenne egymással szemben.

Zelenszkij és szövetségesei még mindig nem látják be, hogy ennek a háborúnak nem lehetnek a győztesei. Akkor viszont nem lenne célszerű legalább egy tűzszünet? (köszi Orbán)😉”

Hirdetés

Hirdetés