Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Oroszország hadviselő félnek fogja tekinteni a Nyugatot

Hirdetés

Vlagyimir Putyin arról beszélt az állami tévében, hogy ha az ukránok nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket vetnének be az orosz területek ellen, az szerinte a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené az ukrajnai harci cselekményekben – adta hírül a 444.

Az orosz elnök szerint már nem az a kérdés, hogy a kijevi rezsim támadhat-e föderáció nemzetközileg elismert határain belüli célpontokat, hiszen, „ezt már így is megteszi (…), de amikor a nagy hatótávolságú precíziós fegyverek használatáról van szó, az teljesen más történet.”

Hangsúlyozta: az ukrán hadsereg nem képes ilyen fegyverekkel önállóan csapást mérni, mert ez csak amerikai és uniós műholdak segítségével lehetséges.

Hirdetés

És nagyon fontos, talán kulcsfontosságú – a repülési feladatokat ezekbe a rakétarendszerekbe valójában csak a NATO-országok katonái tudják bevinni. Ez arról szól, hogy a NATO-országok részt vesznek-e közvetlenül a katonai konfliktusban vagy sem. Ha ez a döntés megszületik, az nem jelent mást, mint a NATO-országok, az Egyesült Államok és az európai tagországok közvetlen részvételét az ukrajnai háborúban”.

Szerinte a Nyugat közvetlen részvétele az ukrajnai konfliktusban megváltoztatja annak lényegét, Oroszország pedig kénytelen lesz az így kialakult fenyegetések alapján döntéseket hozni.

A portál kiemelte: Vlagyimir Vlagyimirovics nem részletezte a lehetséges lépéseket, de korábban már beszélt arról, hogy orosz fegyverekkel látnák a „Nyugat ellenségeit”, hogy nyugati célpontokra csapást mérjenek, júniusban pedig bedobta, hogy hagyományos rakétákat telepítenének az Egyesült Államok és európai szövetségesei csapástávolságán belülre.

Hirdetés

Érdemes kiemelni, hogy az ukrajnai válság 2022-es eszkalációja óta nyugati vezetők többször kárörvendően kijelentették: Oroszország mindenféleképpen vesztett, mivel a háborúval teljesen elidegenítette magától az ukrán népet, a NATO-tagok támogatásának köszönhetően pedig a szomszédjában megjelentek azok a fegyverek, és így azok a fenyegetések, amelyeket előbb diplomáciai úton, majd az invázióval el akart kerülni.

 

Magyarul Washington és a csatlós államok úgy gondolják: Ukrajna – jelentsen az bármekkora területet – lényegében már az övék, az ő támaszpontjuk, az ukránok az ő fegyvereikkel az ő háborújukat vívják, és ha a konfliktus befagy, akkor sem vonulnak ki. Tényszerűen tehát a NATO annak ellenére folytatta a terjeszkedését a volt Szovjetunió területén, hogy Kijev formálisan talán soha nem kap meghívót az imperialista erőszakszervezettől – megreked annak küszöbén.

Hirdetés

A Kreml ezzel teljesen tisztában van. Nem véletlenül vonta vissza Vlagyimir Putyin a kurszki betörés után a békejavaslatát, és mondta ki azt tőle szokatlan higgadtsággal Dmitrij Medvegyev, hogy az új célkitűzés minél nagyobb területet kihasítani Ukrajnából, és azon egy biztonsági zónát kialakítani. Akkora zónát, amekkora a Maradék-Ukrajna területén állomásozó rakétarendszerek hatótávolsága.

Ezzel egyébként a háború belépett a totális szakaszába, abban az értelmében legalábbis, hogy Moszkva számára a konfliktus egyedüli megoldása az, ha megsemmisíti az ukrán haderőt és kapitulációra,vagyis feltétel nélküli megadásra kényszeríti annak vezetését. És ne legyenek illúziónk, az elmúlt évek, évtizedek keserű tapasztalatából kiindulva szinte biztos, hogy Donald Trump sem lesz képes békét hozni.

Már csak azért sem, mert Donald Trump elnöksége alatt is folytatódott Ukrajna felkészítése az oroszok elleni háborúra. És azért sem, mert az elnöksége legfeljebb négy évig tart, aztán ki tudja mi lesz?

Hirdetés

Ami pedig a hír fenyegetés részét illeti, elég nagy fantáziátok van, hogy el tudjátok képzelni, Oroszország hányféleképpen tud ártani a Nyugatnak a katonai összeütközésen kívül. Csak néhány példa: az Európát az USA-val összekötő kábelrendszerek épp olyan sérülékenyek, mint az Északi áramlat, de bármelyik olajfúrótoronnyal, gázkitermelő teleppel is történhetnek problémák.

 

A Közel-Kelet és Afrika telis-tele van amerikai támaszpontokkal, amelyek nem börtönök, a katonák időnként kijárkálnak onnan, de egy veszélyes világban nem lehet garantálni, hogy vissza is fognak térni. Nem is beszélve arról, mennyi galibát tud okozni egy unatkozó strandpapucsos néger egy RPG-vel…

Hirdetés

A jemeni és szomáliai kalózok rengeteg levelet írtak már a Mikulásnak, de Santa még egyszer sem hozott nekik páncéltörő fegyvereket. Kuba és Venezuela pedig nagyon szeretné minden eszközzel megvédeni a rendszerét az imperialistáktól…

És akkor még ott vannak az olyan inderekt eszközök is, mint a fentanil. Talán hallottatok az USA lakosságát tizedelő kábítószer-járványról? Ez megér egy külön posztot, szóval most csak dióhéjban:

Washington különösen Trump elnöksége óta kifejezetten rá szállt Kínára, minden eszközzel próbál keresztbe tenni Pekingnek, ugyanakkor például azért könyörög, hogy legyen már jó fej, gondoljon a szegény emberekre, és ne exportáljon gyógyászati célú szintetikus ópiumot Mexikóba, mert ott az nem a műtőkbe, hanem a kartellekhez kerül, a bűnözők pedig tonnaszámra csempészik be az Egyesült Államokba, ahol egyre kezelhetetlenebb problémákat okoz…

Ha a Nyugat semmilyen szabályt nem tart be, az ellenfelei sem fognak, és ennek beláthatatlan következményei lehetnek!

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés