Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A német vonatokon nem kell ellenőrizni az erőszakos migránsok jegyeit

Hirdetés

Türingia tartományban a kalauzok engedélyt kaptak arra, hogy ne ellenőrizzék a „külföldi utasok” jegyeit „veszélyes helyzetekben”. Az illegális migránsok erőszakos videlkedése az utóbbi években egyre nagyobb problémát okoz a német vasúttársaságoknak – írta a Remix News.

A Thüringer Allgemeine vasárnap arról számolt be, hogy a kalauzokat arra szólították fel, hogy igyekezzenek minél jobban lenyugtatni a „problémás utasokat”, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy engedik őket jegy nélkül utazni.

A német lapot egy házaspár kereste meg, akik nemrégiben a Süd-Thüringen-Bahn üzemeltetésében álló vonaton utaztak, és észrevették, hogy

Hirdetés

a kalauzok láthatóan külföldi utasoknak nem ellenőrzik a jegyeit, míg a német utazóktól továbbra is elkérik a jegyeket ellenőrzésre.

A lap megkeresésére a vasúttársaság szóvivője először tagadta a vádakat, és azt állította, hogy a külföldi utasok jegyeit „valószínűleg ellenőrizték, mielőtt a házaspár felszállt volna a vonatra”.

További kérdésekre azonban a vasúttársaság elismerte, hogy a kalauzok szabadon dönthetnek úgy, hogy nem kérik el a jegyet, ha fenyegetve vagy megfélemlítve érzik magukat.

Hirdetés

Ugyanez a vasúttársaság legutóbb akkor került a címlapokra, amikor üzemi tanácsa levélben panaszkodott Bodo Ramelow thüringiai baloldali miniszterelnöknek a migránsok tömegközlekedési eszközökön tanúsított elviselhetetlen viselkedése miatt.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés