Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A 444 szerint Magyar Péter hetek óta Karácsony Gergely megpuccsolásán ügyködik

Hirdetés

Összeült a páholy és elindult seftelés a fővárosi közgyűlés körül. Azt már egy ideje tudjuk, hogy Magyar Péter nagyon szeretne pozícióba jutni vagy név nélküli embereit pozícióba juttatni a fővárosban, azonban a kellő támogatást még nem tudta megszerezni, eddig. Most azonban sajtóértesülések szerint már megvan a mesterterv Karácsony megszorongatására.

Ha valakitől, tőlem aztán távol áll, hogy megdicsérjem a Facebook-próféta stratégiai játszmáit, de azt egy korábbi cikkemben (ITT) is beismertem, hogy Karácsonyt azért ügyesen megzsarolta a főpolgármester-helyettesi pozíciók kérdésében. Nos úgy néz ki, hogy a Tisza Párt elnöke (vagy a mögötte álló erők) tovább vitték a játszmát.

A 444 (akik Magyar szerint fideszes ügynökök) számolt be arról, hogy három hete Magyar Péter lakásán gyűlt össze Kovács Gergő, a Kutyapárt társelnöke és Vitézy Dávid, hogy a Tisza elnökével egyeztessenek a főváros jövőjéről és egy Fidesz és DK-mentes budapesti koalícióról. A Soros-blog szerint Magyar célja a találkozóval az hogy egy kialakítson egy koalíciót, amellyel kész helyzet elé állíthatnák a főpolgármestert, és megszerezhetné a többséget a fővárosi közgyűlésben. 

Hirdetés

Egy ilyen szövetség esetén Karácsonynak szinte zéróra csökkenne a mozgástere a Jim Jones-klónnal és támogatóival szemben, hiszen a közgyűlés jelenlegi összetétele alapján (Fidesz–KDNP: 10 mandátum, Tisza: 10 mandátum, DK – MSZP – Párbeszéd (Karácsonnyal együtt): 7 mandátum, Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP: 3 mandátum, Magyar Kétfarkú Kutya Párt: 3 mandátum) Magyarékhoz kerülne az abszolút többség, a Fidesz képviselői pedig semmiképpen nem állnának Gyurcsány embere mögé.

Amint arról korábbi cikkünkben is beszámoltunk, Magyar kijelentette, hogy ő nem jelöl a pártjából sem főpolgármester-helyettesi, sem bizottsági pozíciókra senkit. Ő nem, ezzel a többséggel azonban kikényszeríthető Karácsonytól, hogy a Tisza soraiból válasszon valakit ezekre a helyekre. A 444 szerint a “mesterterv” az volna, hogy az egyébként minden oldalon népszerű Vitézy vagy egy speciális bizottság elnökeként vagy főpolgármester-helyettesként hatáskörébe venné a BKV-t, a BKK-t és a BKM Budapesti Közművek Zrt.-t, tehát a főváros legfontosabb és legnagyobb költségvetéssel dolgozó cégeit, Magyar cserébe támogatná a Vitézy-féle BKK-rendészet felállítását.

Az MLM-messiás egyébként továbbra is azt állítja, hogy távol akarja magát tartani a budapesti politikától (mondjuk így nem értjük, mi a fenéért indult a választáson), de ezt állította az Európai Parlamentről is (igaz, oda meg nem jár be dolgozni), a terv azonban most már ismert, kérdés, hogy az örök megúszásra játszó Karácsony hogyan tud kibújni a harapófogóból?

Hirdetés

Forrás: 444 – Pesti Srácok

Hirdetés