Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Nem áll titkosszolgálati védelem alatt az a magyar-olasz nő, akinek a cége kapcsolatba hozható a robbanó személyhívókkal

Hirdetés

A Libanonban és Szíriában napokban felrobbant több ezer személyhívóhoz köthető Szicíliában született magyar állampolgárságú nő édesanyja szerint a lánya a magyar titkosszolgálatok védelme alatt áll – közölte alig két órája az Indepented című újság az online felületén. A Pesti Srácok megtudta: Cristiana Bársony-Arcidiacono az Instagram- oldalán kapott életveszélyes fenyegetéseket, köztük a megölését is ígérőket. Az alaphírrel csak annyi a gond, hogy Magyarországon a titkosszolgálatok nem védenek senkit, a védelem a rendőrség speciális egységének a feladata. Az Alkotmányvédelmi Hivatal újságírói kérdésre nemrég közölte: a nő nem áll titkosszolgálati védelem alatt.

Az Intepented hírügynökségi jelentést dolgozott fel. Eszerint a magyar titkosszolgálatok védelme alatt áll az a nő, akinek a cégét több ezer személyhívóval hozták kapcsolatba Libanonban és Szíriában ezen a héten – ezt a nő édesanyja mondta pénteken az Associated Pressnek.

Cristiana Bársony-Arcidiacono nem jelent meg nyilvánosan a Hezbollah elleni keddi halálos egyidejű támadás óta, amelynek elkövetésével széles körben Izraelt vádolják. A nő a budapesti székhelyű BAC Consulting vezérigazgatójaként szerepel, és a személyhívók tajvani védjegyjogosultja szerint a készülékek gyártásáért felelős – írja az Intepented.

Hirdetés

Egy felrobbant csipogó. Azonosítható az állítólagos gyártó (Forrás: X)

Édesanyja, Bársony-Arcidiacono Beatrix azt mondta az AP-nak , hogy lánya meg nem határozott fenyegetéseket kapott, és „jelenleg a magyar titkosszolgálatok által védett helyen van”. „A magyar titkosszolgálatok azt tanácsolták neki, hogy ne beszéljen a médiával” – mondta az anya telefonon Szicíliából.

Hirdetés

Magyarország nemzetbiztonsági hatóságai nem reagáltak a kommentárra, és az AP sem tudta önállóan ellenőrizni az állítást, írja az Indepented.

A Pesti Srácok úgy tudja, Cristiana Bársony-Arcidiacono az Instagram-oldalán kapott súlyos fenyegetéseket, köztük nem egy a halálát kívánja.

Hirdetés

Cristiana Bársony-Arcidiacono Instagram oldalán kapta az életveszélyes fenyegetéseket. Köztük a fentieket is, amit az Insta programjával magyarra fordítottunk (Forrás: C.B.-A. Instagram-oldala)

A konkrét gyilkosságot, megtorlást ígérő kommentárokat nem idézzük.

Hirdetés

Cristiana Bársony-Arcidiacono tehetséges grafikus, az Instagram-oldalán a rajzait közölte. Ezekhez érkeztek a fenyegető bejegyzések a Föld minden tájáról (Forrás: C. B-A. Instagram oldala)

Az Indepented a cikk további részében felidézte a történteket.

“A héten két napon át tartó támadások, amelyek eszközei először személyhívók, majd rádiótelefonok voltak, legalább 37 embert öltek meg, és több mint 3000-t megsebesítettek, köztük civileket is. A Hezbollah és a libanoni kormány Izraelt hibáztatta, amely nem erősítette meg és nem is tagadta az érintettségét.

Hirdetés

Cristiana Bársony-Arcidiacono cége azután került górcső alá, hogy a Gold Apollo tajvani cég közölte, hogy engedélyezte a BAC Consulting számára nevének használatát az első támadásnál használt személyhívókon, de a gyártásért és a tervezésért a magyar cég felel.

A magyar kormányszóvivő (aki Kovács Zoltán. nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár – a szerző) szerdán azt mondta, hogy a Hezbollahnak szállított személyhívók soha nem voltak Magyarországon, és a BAC Consultants csupán közvetítőként működött.

Az édesanya ugyanezt mondja. „(…lánya…)Semmilyen módon nem érintett, csak bróker volt. A tárgyak nem haladtak át Budapesten . … Nem Magyarországon gyártották azokat” – mondta.”

Az anya által elmondottakat egyetlen sajtorgánum sem fogja tudni ellenőrizni.

Egyfelől Magyarországon a titkosszolgálatok senkit nem őriznek védett helyen, az ugyanis a rendőrség speciális egységének a feladata. Ráadásul a PestiSrácok.hu úgy tudja, hogy ha valóban magyar védelem alatt áll Cristiana Bársony-Arcidiacono, arról a hatóságok nem fognak beszélni, nem is beszélhetnek semmilyen formában, mivel az ilyen jellegű feladatok eleve titkosak.

Cristiana Bársony-Arcidiacono az amerikai NBC hívására reagált, és azt elismerte, hogy a cége együttműködik a Gold Apollóval. Csakhogy határozottan cáfolta, hogy közük lenne a csipogók legyártásához, mint ahogyan azt a Gold Apollo sulykolja. „Nem én készítem a csipogókat. Én csak a közvetítő vagyok. Azt hiszem, félreértették a dolgot” – állította.

Időközben az Alkotmányvédelmi Hivatal közölte a Telex kérdésre, hogy a nő nem áll titkosszolgálati védelem alatt.

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés