Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kiábrándultak a németek, de már elkéstek

Hirdetés

Kilenc évvel ezelőtt még a németek 40 százaléka támogatta a döntést az ország határainak megnyitásáról a menekültek előtt, az évek során azonban a közvélemény jelentősen megváltozott.

Az Insa friss felmérése szerint

a német lakosság 71 százaléka ma már negatívan értékeli Angela Merkel volt kancellár 2015-ös menekültpolitikáját

Hirdetés

– számolt be a The European Conservative.

Hermann Binkert, az Insa ügyvezető igazgatója szerint ma már csak a válaszadók 23 százaléka tartja pozitívnak Merkel menekültpolitikáját.

További adalék, hogy a felmérés szerint a válaszadók 18 százaléka közölte, akárcsak 2015-ben, ma is kiáll a nyitott határok mellett, ugyanakkor 28 százalékuk akkor pozitívan értékelte a határnyitást, mára azonban elutasítja. Csak 5 százalék mondta azt, hogy korábban ellenezte a döntést, és ma már pozitívan látja. A válaszadók 6 százaléka nem nyilatkozott a kérdésről.

Hirdetés

Az INSA-Consulere, amely 2009-ben alakult, a német közvéleménykutatás egyik legismertebb intézménye. Heti rendszerességgel készít felméréseket, amelyeket a Bild-Zeitung, a Bild am Sonntag és a bild.de is publikál.

Ez a felmérés ismét rávilágít arra, hogy a menekültkérdés Németországban továbbra is megosztja a társadalmat, és a politika jövőjét is befolyásolhatja.

Forrás: Mandiner

Hirdetés

Hirdetés