Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Nagyon egyértelmű figyelmeztetést küldött a Kreml

Hirdetés

Dmirij Peszkov szerint a nyugati hatalmak fegyveres konfliktusra készülnek Oroszországgal. Nyilatkozatában rávilágít a háborúval kapcsolatos komoly tévedésekre és a nyugati fegyverek potenciális veszélyeire.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője éles kritikát fogalmazott meg a NATO vezetőivel, különösen Jens Stoltenberggel szemben. Peszkov szerint felelőtlen nyilatkozatokat tesznek, amelyek azt sugallják, hogy Oroszország nem jelent veszélyt. Ezzel szemben Peszkov figyelmeztetett arra, hogy a nyugati fegyverek, amelyeket Ukrajnának adnak, potenciálisan veszélyt jelentenek.

Először is, megszállottan gondolkodnak azon, hogy az utolsó ukránig harcoljanak ellenünk – mondta Peszkov.

Hirdetés

Sok hisztérikus szót hallottunk már Európából arról, hogy nem kell félni Oroszországtól vagy Putyintól, nem kell komolyan venni… Ez tényleg nem a piros vonal vagy más színű vonal kérdése, hanem a józan észé. Tisztán pragmatikusan nagyon nehéz megérteni, hogy mit gondolnak, Ha felfogják, hogy a fegyvereket, amiket a kijevi rezsimnek átadnak, atomerőművek ellen használják. A sugárzásnak nincsenek határai. Nem kér vízumot, nem nézi az útlevél színét… Oda megy, ahová a szél fúj és ahová a víz megy – érvelt a Kreml szóvivője.

Peszkov hangsúlyozta, hogy Oroszország számára a győzelem elengedhetetlen, és a háború folytatása mellett érvelt, hogy elérjék céljaikat. Véleménye szerint a nyugati országok nem értik meg a helyzet súlyosságát, és figyelmen kívül hagyják a háborúval járó következményeket. A Kreml szóvivője arra figyelmeztetett, hogy a NATO országai kollektív háborút folytatnak Oroszország ellen, és ez a helyzet komoly aggodalomra ad okot.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés