Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Nagyon sötét jövőt vázoltak fel Moszkvában Ukrajna számára

Hirdetés

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov éles kritikával illette a nyugati országok hozzáállását az orosz-ukrán konfliktushoz. Peszkov reagált Jens Stoltenberg NATO-főtitkár közelmúltbeli kijelentésére, miszerint nem kell tartani attól, hogy nyugati fegyvereket vetnének be Oroszország területén – közölte a TASZSZ.

A Nyugat „megszállottan” gondolkodik azon, hogy háborút indítson Oroszország ellen, amíg Ukrajnából ki nem fogynak az emberek

– fogalmazott Peszkov, hozzátéve, hogy ez a hozzáállás személyenként eltérő módon nyilvánul meg. A szóvivő szerint Stoltenberg azért tesz ilyen kijelentéseket, mert hamarosan távozik pozíciójából. a politikus emellett sajnálatát fejezte ki, hogy Európában sokan osztják Stoltenberg véleményét.

Hirdetés

Nagyon sok veszett narratívát hallottunk Európából, amelyek szerint nem kell félni Oroszországtól vagy Putyintól, és nem kell őket komolyan venni – mondta.

A Kreml szóvivője hangsúlyozta, hogy Oroszország számára nincs más alternatíva, mint a győzelem a különleges katonai műveletben.

Háborúban állnak velünk. Kollektív háborúban állnak velünk. Egy kollektív ellenség áll előttünk

Hirdetés

– jelentette ki Peszkov. Szerinte vannak „józan gondolkodású” emberek Nyugaton, akik megértik Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztetéseit a nagy hatótávolságú csapásokra adott válaszlépésekről. A szóvivő kiemelte, hogy Oroszország folytatni fogja a különleges katonai műveletet céljai elérése érdekében.

NIF

Hirdetés
Hirdetés