Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Vogel Evelin borított: Magyar Péter nem az, akinek látszik – Bízom abban, hogy nem őrül meg teljesen

Hirdetés

„A[z ügyészségi] meghallgatás előtt, nem tudom, egy-két órával a kezembe nyomott dokumentumokat, laptopot, pendrive-ot és mondta, hogy azonnal dugjam el, tüntessem el őket”– mondta az Indexnek Vogel Evelin. Magyar Péter volt barátnője egy közel egy órás interjúban tálalt ki a Tisza elnökéről, amelyben számos érdekes megállapítást tett, olyanokat, amelyek régóta a közbeszéd tárgyát képezték. Kiderült például, hogy Magyar mögött a mozgalmat, majd a pártot is olyan emberek gründolták, akik csupán eszközként tekintenek a pártvezetőre, ahogy azt is elárulta Vogel, hogy volt párja egyáltalán nem volt sem politikai szereplésével, sem a az állítólag nála lévő „bizonyítékokkal” kapcsolatban magabiztos. A beszélgetést mindenkinek ajánljuk, nem azért, mert annyi újdonság lenne benne, hanem azért, mert Vogel tökéletesen bemutatja azt a karaktert, ami most az ellenzék kirakatmessiása. Egyetlen dologgal nem értünk egyet: Evelin szerint Magyar nem az, akinek látszik, szerintünk pedig de: éppen az a jellemrajz olvasható ki volt barátnőjének nyilatkozatából, amelyet a jobboldali (és néha a balos) sajtó korábban leírt.

Megnéztük Vogel Evelin Indexnek adott interjúját, amelyben beszámolt Magyar Péterrel való kapcsolatáról és arról, mégis milyen jellem a Tisza párt elnöke. Ha bárki kételkedett volna abban, hogy Magyar erőszakos, zavarodott nárcisztikus, akkor a videó akár egy vallomásként is felfogható. Bár Vogel szerint, és a séma alapján az első reakció az lesz, hogy a nőt “megvette a Fidesz és hazudik”, ez viszont már ott megbicsaklik, hogy Evelin szerint Magyar “tipikusan fideszes poénokat nyomott”.

Vagyis Magyar Pétert volt barátnője a kapcsolatuk elején még a kormánypárttal azonosította. Kijelentette azonban azt is, hogy a férfi egyáltalán nem volt önazonos, kifelé mindig másik képet mutatott magáról. Vogel szerint Magyar egyáltalán nem egy bátor ember, és csak biztonsági játszmából ment be a Partizánba is. Ugyanakkor a közvetlen környezetével szemben mindig is erőszakos és nagyképű volt. A kampány során a teljes stábját többször “agyhalottnak, hülyének” nevezte:

Hirdetés

Én voltam az, akin csapódott Péter haragja, az elégedetlensége. Nem volt ott velünk, nem dolgozott a többiekkel, nem volt meg a személyes kapcsolata, néha bejött, végig rohant az irodán
– fogalmazott Evelin, és hozzátette, „nehéz eset volt, és amit mondott, a visszajelzései negatívak voltak, mindenki, aki neki dolgozik, rossz, rosszul végzi a dolgát, mindenki hülye, mindenki agyhalott. Nagyon sokszor ezt mondta, és valójában az én munkámat is leszarozta.” Evelin emlékei szerint akkoriban romlott el a viszonyuk, és ezért nem is kísérte el párját az országjáró körútra.

Vogel tökéletesen igazolta azt is, amit Varga Judit elmondott volt férjéről. Nevezetesen Magyar agresszív, nárcisztikus viselkedését. Mint mondta, eleinte “meseszerűnek” érezte a kapcsolatot, később viszont megmutatkozott a férfi igazi jelleme:

Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán, és közben közeledni felém, hogy – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet, de – ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem. És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az tényleg nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem, én akkor sírva is fakadtam, vagy csak később. Mindenesetre láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír
– emlékezett vissza az egyik esetre Vogel Evelin, aki akkor kételkedni kezdett, hogy folytassa-e a kapcsolatát Magyarral.

Hirdetés

Ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, mi az, amit én áldozok fel, és miért áldozom fel. Mi a cél valójában? Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy Péter bosszúját támogassam, hogy Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor én nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm szépen
– fogalmazott a politikus volt barátnője. Majd hozzátette, hogy a szakításuk előtt Magyar egyszer kijelentette neki, hogy “nem érdekli ha elhagyja, hiszen az ő pozíciójában bárkit megkaphat”.

Azt sem tudták Magyarról, hogy kicsoda, de csináltak neki egy pártot

Magyar felemelkedése kapcsán Vogel arról beszélt, az első nagy lépés a március 15-én tartott rendezvény volt, amihez Evelin megmozgatta a kapcsolatrendszerét, mivel egyértelművé vált számára, hogy Magyar Péternek nem maradtak kapcsolatai, miután megtámadta a NER-t, amelyhez összes korábbi barátja kötődött. Vogel Evelin úgy emlékszik, március 15-én Magyar „még nem érezte magában azt az erőt, amit most érez”.

Hirdetés

Magyar Péter és segítői a nemzeti ünnep után nem sokkal tartottak egy megbeszélést, ahol egyikük feltette a kérdést Magyarnak, hogy miért csinálja, amit csinál, de ő akkor még nem merte határozottan felvállalni, hogy politikus szeretne lenni.

Arra a felvetésre, hogy akkor miként kommunikálhatott mindeközben ennyire határozottan a nyilvánosság felé, Evelin sokat sejtetően azt válaszolta: „különböző embereknek, különböző szintű színészi képességeik vannak”. A Magyar Péterben akkor kavargó érzésekről volt párja úgy fogalmazott, belül ő azt érezte, hogy most ő majd megmutatja, hogy most ő majd végre kiáll a fényre, hogy valahogy bosszút áll. Talán ez volt az, ami magabiztosságot adott neki, ezek a dolgok hajtották őt.

A nyílt utcán, Vogel gyereke előtt üvöltözött Magyar

Hirdetés

Nemcsak ezt a politikai feltételezést, hanem a magánéleti vádakat is megerősítette Vogel, mikor egy veszekedésüket is felidézte a pártelnök volt kedvese, és elmesélte, hogy míg gyermeke az autóban ült, Péterrel a kocsi mellett összeszólalkoztak, és a férfi egyre agresszívabban viselkedett.

Elkezdett velem úgy üvöltözni az utcán, és közben közeledni felém, hogy – nem szeretném túldramatizálni a helyzetet, de – ott megijedtem, fenyegetve éreztem magam és féltem. És én nem szoktam annyira félni valójában, de amikor egy nővel szemben áll egy férfi, aki minden dühét, erejét, hangját kiadja, az tényleg nagyon ijesztő tud lenni egy nő számára. És ha jól emlékszem, én akkor sírva is fakadtam, vagy csak később. Mindenesetre láttam, hogy ül a gyerek az autóban és sír – emlékezett vissza Vogel Evelin, aki akkor kételkedni kezdett, hogy folytassa-e a kapcsolatát Magyarral. „Ez volt az a pont, amikor elgondolkodtam, mi az, amit én áldozok fel, és miért áldozom fel. Mi a cél valójában? Ha az egyetlen cél ebben az egészben az, hogy Péter bosszúját támogassam, hogy Péter fényre lépését támogassam, hogy ő végre valaki lehessen, akkor én nem szeretnék több áldozatot hozni, köszönöm szépen” – fogalmazott a politikus volt barátnője.

Az Index iterjú ide kattintva elérhető.

A YouTube-on is megtekinthető az interjú:

Hirdetés