Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A Hezbollah rálőtt a Moszad központjára

Hirdetés

A Hezbollah szerdán kora reggel rakétát lőtt ki egy Tel-Aviv melletti városra, ami beindította a légvédelmi szirénákat Izrael legsűrűbben lakott részén. Ez volt az első alkalom, hogy a libanoni terrorcsoport ilyen mélyen belőtt Izrael területére – írja a Times of Israel.

Az IDF közölte, hogy a rakétát a David’s Sling (Dávid parittyája) nevű rakétavédelmi rendszerrel lőtték le, amely közép- és hosszú hatótávolságú rakéták ellen védi az izraeli légteret.
Sérültekről vagy károkról nem érkezett jelentés. Egy órával később a hadsereg közölte, hogy a Dél-Libanonban csapást mértek a rakéta kilövésére használt indító állásra.

A Hezbollah azt állította, hogy a „Qader 1” nevű ballisztikus rakétával a Moszad központját vették célba a Tel-Aviv melletti Herzlija város közelében.

Hirdetés

Bár a rakéta a közép-izraeli városok és települések területén elindította a szirénákat, a hadsereg közölte, hogy a térség lakosai számára nem változtak az utasítások, és folytatódhat a tanítás az iskolákban.

A Hezbollah szerda délelőtt 40 rakétát lőtt Safed városára, amelyek közül az egyik közvetlenül eltalált egy házat a városban, de senki nem sérült meg.

Az IDF szerdán közölte, hogy széleskörű légicsapásokat hajtott végre a Hezbollah dél-libanoni és Beqaa-völgyi célpontjai ellen, több mint 100 libanoni Hezbollah-célpontot támadva.

Hirdetés

A több mint 11 hónapja tartó konfliktus október 8-án kezdődött, egy nappal a Hamász Izrael elleni terrortámadása után. Azóta rendszeresen lőtték egymást a felek, de elkerülték a totális háború kirobbanását. Az elmúlt napokban azonban fokozódtak a harcok.

Libanonban a múlt héten több ezer terrorista csipogója és kézi adóvevője robbant fel, amely során több tucat ember meghalt és több százan súlyosan megsérültek. A Hezbollah a hétvégén több száz rakétát lőtt ki Izraelre, az IDF pedig intenzív légicsapásokat mért a Hezbollah libanoni telephelyeire, valamint célzottan likvidálták a terrorcsoport több vezetőjét.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés