Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Elkészült Magyar Péter pszichiátriai szakvéleménye

Hirdetés

Számos alkalommal előfordul a mainstream médiumokban, hogy közéleti szereplők viselkedését, mentális állapotát elemzik televízión keresztül pszichológusok vagy éppen pszichiáterek. Magyar Péter viselkedése kapcsán a Tűzfalcsoport most megkeresett egy pszichiátert, aki igazságügyi szakértőként is tevékenykedik.

Számos alkalommal előfordul a mainstream médiumokban, hogy közéleti szereplők viselkedését, mentális állapotát elemzik televízión keresztül pszichológusok vagy éppen pszichiáterek. Ez utóbbi történt 2019 augusztusában, amikor Brian Stelter a CNN műsorvezetője megkérdezte Dr. Bandy X. Lee-t, hogy szerinte a hírmédiának hogyan kellene tudósítania Trump elnök „egyre kiszámíthatatlanabb viselkedéséről”. Az amerikai pszichiáter Lee amellett tette le a garast, hogy a pszichiátereket nem szabadna megakadályozni abban, hogy megosszák a szakértelmüket. Sőt liberális orvosok egy könyvet is összeállítottak a volt elnökről, a kötetben huszonhét pszichiáter, pszichológus és más mentálhigiénés szakértő azzal érvelt, hogy Trump esetében az erkölcsi és polgári „figyelmeztetési kötelességük” az elnök mentális állapotáról a közvéleményt tájékoztatni.

Hirdetés

„Ennek nyomán talán nem meglepő, hogy Magyar Péternek az utóbbi időszakban tapasztalt viselkedése kapcsán felkértünk egy pszichiátert, aki igazságügyi szakértőként is tevékenykedik. Megkeresésünk alapján a vizsgálat elkészült, a psychogén tényezők kapcsán – nem fizikai jelenlét mellett – elvégzett projektív tesztek, a speciális Rorschah és a Szondi tesztek az alábbi generális megállapításokat tartalmazták” – írja a Tűzfalcsoport.

A vizsgált személy esetében mindenek előtt ami feltűnő, az enyhe szorongásos, finom kényszeres tendenciák folyamatos jelenléte.

Fokozott megkapaszkodás jellemzi társas kapcsolatait, határozott örömszerzési késztetéssel, amely kapcsán szorongásra hajlamos szenzitizálódott személyiség képe bontakozik ki.

Hirdetés

Általános alkalmazkodási képessége rideg, nehézkes, egyfajta merevséget mutat. Az én-határok elmosódnak, nem igénye a logikai ellentmondás-mentesség.

A külvilág értelmezése erősen szubjektivizált, egyfajta sajátos „álomvilágban mozog”. Érzelmileg bizonytalan, labilis, fokozatos szorongásos jellemzőket mutat a személyisége, melyek reaktiv és szituatív jellegűek.

Önértékelésben, önérvényesítésben bizonytalan, a vizsgált személy esetében összességében jellegzetes neurotikus személyiségszerveződés írható le.

Hirdetés

Forrás: Origo

Hirdetés