Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Boris Johnson a pandémia alatt tervet szőtt egy NATO-tagállam megtámadásáról, a cél a vakcinák megszerzése lett volna

Hirdetés

Mindez Boris Johnson memoárjából derült ki.

Boris Johnson brit miniszterelnök 2021-ben különleges műveleti egységekkel tervezte megszállni egy Hollandiában található raktárt, amely tele volt koronavírus-vakcinákkal – derül ki a politikus memoárjából, melynek részleteit a Daily Mail közölte, a Guardian pedig szemlézte.

Johnson – saját bevallása szerint – azért fontolgatta ezt a lépést, mert Nagy-Britannia jelentős mennyiségű AstraZeneca-vakcinát vásárolt a járvány súlyosbodása közepette, ám az Európai Unió exportkorlátozásokra hivatkozva nem engedte ki az életmentő készítményeket.

Hirdetés

Az akkori miniszterelnök úgy érezte, hogy az unió a Brexit miatti bosszúból szándékosan akadályozza a vakcinák szállítását, ezért

tárgyalni kezdett a katonai vezetőkkel egy különleges műveletről, amely során elfoglalták volna a hollandiai raktárt, és a vakcinákat Nagy-Britanniába szállították volna.

Doug Chalmers altábornagy, az akkori vezérkari főnökhelyettes, elmondta Borsi Johnsonnak, hogy az akció bár kivitelezhető lenne, rendkívül nagy lenne a lebukás kockázata, és Londonnak meg kellene magyaráznia, miért támadott meg egy másik NATO-tagállamot.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés