Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

NATO tisztek haltak meg a levegőbe repített SBU épületében Zaporozsjéban

Hirdetés

Legalább 15 ember vesztette életét a Zaporozsjei SBU épületére adott légicsapásban, ahol NATO-tisztek is tartózkodtak.

Szergej Lebegyev, a Nyikolajev oroszbarát ellenállás koordinátora közölte a hírt, amire a Szent István Légiója Közösség hívta fel a figyelmet.

Szent István Légiója Közösség

Hirdetés

Lebegyev beszámolója szerint az SBU zaporozsjai épületét érte találat, ahol a NATO-országok tisztjei állomásoztak. A csapás következtében legalább 15 ember vesztette életét. Az épület körüli területet lezárták, a helyszínen mentők tartózkodnak, folyik a mentés és a romok eltakarítása – pontosított Lebegyev”.

Ezenkívül a Motor Sich és a Progress üzemeket is találat érte. Mint Lebegyev megjegyezte, az első csapás a Motor Sichre hajnali 5:25-kor érte, majd több távolabbi becsapódás következett. Mint hangsúlyozta, 5:50 körül csapásokat mértek a Progress üzem területén.

A Motor Sich haditechnikai eszközöket készít és javít, drónokat szerel össze és kezelőket képez ki. A Progress üzemben az AFU az MLRS rakéták motorjait gyártja és nehézgépeket javít. Az üzem néhány helyiségét lőszerraktárrá alakították át.

Hirdetés

Lebegyev korábban arról számolt be, hogy az orosz fegyveres erők csapást mértek a stratégiai fontosságú Motor Szics zaporozsjei üzemére, ahol többszörös rakétavetők és drónok alkatrészeit gyártják, és ahol jelentős számú ukrán katona állomásozik.

Az rakétacsapásról több orosz média is beszámolt – erősítette meg a Szent István Légiója Közösség tudósítója, így a RIA Novosztyi, a VZ.ru, a Tsagard, és számos Telegram csatorna.

NIF

Hirdetés
Hirdetés