Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Magyar Péter EP-képviselője szerint az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy túl olcsó így az energia az embereknek

Hirdetés

Ebben a formában nem támogatható a rezsicsökkentés a Tisza Párt európai parlamenti képviselője, Gerzsenyi Gabriella szerint.

Márki-Zay Péter-féle rezsipolitikát villantott Magyar Péter EP-képviselője, ugyanis szerinte az a baj a rezsicsökkentéssel, hogy amiatt túl olcsó az energia az embereknek.

Gerzsenyi Gabriella korábban az Európai Bizottságnál dolgozott, ahol – idézzük az EP-képviselőt – „hivatalos jelentésben leírtuk azt, hogy ebben a formában nem támogatható ez a rendszer”, szerintük „az segítené a lakosság érdekét és helyzetét”, hogyha ösztönöznék az embereket a megtakarításra. Gerzsenyi szerint a rendszer „jelenlegi formájában nem ösztönzi az embereket a megtakarításra, mert 

Hirdetés

ha úgy is olcsó, akkor miért foglalkoznának vele, hogy mennyit fogyasztanak”.

A burkolt áremelésről szóló nyilatkozat elején – természetesen – Gerzsenyi Gabriella leszögeze: „a Tisza párt képviselőjeként mi abszolút a magyar emberek érdekében szeretnénk dolgozni”.

Magyar bizalmasa egyébként korábban Brüsszelben évekig támadta a rezsicsökkentést.

Hirdetés

A Tisza Párt képviselője a következőt írta tavaly a rezsicsökkentésről a közösségi oldalán: „Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek” – írta Gerzsenyi, aki 2005 és 2021 között tevékenykedett Brüsszelben, az Európai Bizottságnál.

Forrás: Mandiner

Hirdetés
Hirdetés