Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kompromittáló felvételektől tart Peti?

Hirdetés

Elképzelhető, hogy valóban kellemetlen felvételek készülhettek Magyar Péterről. Legalábbis erre lehet következtetni a Tisza Párt elnöke kommunikációjából.

Lehet, hogy mégis a legrosszabbtól tart Magyar Péter, aki zsarolással, titkos felvételek készítésével és árulással vádolta meg korábbi kedvesét, miután Vogel Evelin egy interjúban mesélt az Indexnek kapcsolatukról és a politikus pályájának kezdeteiről.

Hirdetés

Mint ismert, a Tisza Párt elnökének vádjai szerint egykori kedvese 11 órányi kép- és hangfelvétellel rendelkezik, amelyeket többmilliós havi juttatásért cserébe odaadott Kubatov Gábornak.

„Ágyban zajló események” kerülhettek rögzítésre?

A Vogel Evelinnel készült interjú megjelenése után a Facebookon közzétett bejegyzésében Magyar Péter még csak arról írt, hogy Vogel Evelin a vele és a Tisza Párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról hang- és képfelvételeket készített.

Hirdetés

Aznap este az ATV-nek nyilatkozva azonban már súlyosabb dolgokról is szó esett.

Amikor a riporter megkérdezte, mennyiben különbözik az, amivel volt barátnőjét vádolja attól, amikor ő készített titokban hangfelvételt a feleségéről, Magyar Péter azt válaszolta: „Én nem belső beszélgetéseket és az ágyban zajló eseményeket vettem mondjuk föl”.

Magyarnak ebből a látszólag véletlenül elejtett megjegyzéséből kiderül, hogy egy esetleges szexvideó megjelenéséétől is tarthat a politikus. Nem ez lenne ugyanis az első eset, hogy Magyar Péter „előre menekül”, így igyekezve elvenni az élét valami kellemetlen felvételnek, ami kikerülhet róla.

Hirdetés

Ha teheti, előre magyarázkodik a Tisza Párt elnöke

A minap az ATV-n elejtett mondatához hasonló megjegyzést tett Magyar Péter a Telexnek február végén adott adott interjújában is, amikor azt mondta: „Azt hiszem 50 millió forint közpénzt égetett el eddig a Megafon nevű képződmény és az aktivistái arra, hogy az én személyemet hiteltelenítsék, hogy lejárassanak, hogy bolond vagyok, hogy nőverő vagyok, hogy focistafeleség vagyok, hogy drága órám van.”

Hirdetés

Magyarnak ez a kirohanása akkor még azért is volt érthetetlen, mert addig sem a Megafon, sem más sajtótermék még csak utalást sem tett arra, hogy bántalmazta volna volt feleségét.

Felesége bántalmazását is kimagyarázta volna

Nem sokkal később azonban világossá vált, miért is beszélhetett erről előre a Tisza Párt elnöke, aki már konkrétabban fogalmazott egy nappal azt megelőzően, hogy a HVG-n megjelent volna Dezső András cikke arról a jegyzőkönyvről, amit a Varga Juditot védő rendőr készített Magyar feleségét fenyegető viselkedéséről. Az ex-férj ekkor azt írta a Facebookon: „hallod-e te Rogán Antal?! Tényleg azt gondolod, hogy ha a suttogó propaganda azt terjeszti, hogy többször megvertem a gyermekeim anyját és többször rendőrt kellett hívni hozzánk, akkor ezzel eltántorítasz minket attól, hogy tégláról téglára visszavegyük a hazánkat?” – fogalmazott április 17-én kelt bejegyzésében a Tisza Párt elnöke, majd leírta, hogy két héttel korábban megkereste az egyik legnagyobb online hírportál oknyomozó újságírója azzal, hogy egy, a 2020. december 29-i családi vitájuk után készített titkos rendőri jelentést kapott meg, és annak tartalmáról kíván beszélni vele.

Hirdetés

Nem sokkal később maga Varga Judit is megszólalt, és egy megrázó interjúban mesélt részletesen arról, milyen lelki abúzust kellett Magyar feleségeként hosszú éveken keresztül elviselnie.

A beszélgetésből egyértelművé vált, hogy miért is tartott előre a Tisza Párt elnöke attól, hogy nyilvánosságra kerül, miként viselkedett a családjával.

Egyre szürreálisabbak a magyarázkodások

Valami hasonlóval próbálkozott az elhíresült ötkertes balhéjának reggelén is. Miután felháborító viselkedése miatt a belvárosi szórakozóhelyről az éjszaka közepén a biztonságiak dobták ki, miután a gyanú szerint elvette, és a Dunába dobta egy őt videózó férfi telefonját. A politikus ebben az esetben is rögtön az este után igyekezett kommunikálni a saját interpretációját arról, mi történt az éjjel. Igaz, ahogy valamennyire kitisztult a feje, maga is rájöhetett, hogy a buliból hazaérve hajnali öt órakor közzétett bejegyzése nem sikerült igazán jól, ugyanis gyorsan törölte a nehezen dekódolható szöveget, ami így szólt:

„Jót buliztunk volna, de Tóniék nem szerették volna hagyni, hogy a fiatalok jól érezzék magukat. Hajrá Steve Klorrár, hajrá Megafon…”

Pár héttel később azonban már egy ennél is szürreálisabb bejegyzést írt Magyar Péter, amiben további állítólag ellene készülő vádakat igyekezett előre kimagyarázni.

Ebben a július 10-én közzétett szövegben azt írta: „hetek óta azzal fenyegetnek, hogy kompromittáló fényképeket hoznak nyilvánosságra, nem csak rólam, hanem a volt barátnőmről.”

Ezek a sorok akár annak is lehetnek a jelei, hogy Magyar, már ekkor szerette volna elvenni az élét mindannak, ami a szerinte Vogel Evelinnél lévő „kép- és hangfelvételeken” szerepelhet. Ekkor ugyanis már bőven túl voltak a szakításon.

Magyar állítása szerint pedig május óta zsarolja volt barátnője a nála lévő mintegy 11 órányi felvétellel.

Magyar ráadásul egy őt minden későbbi esetleges kompromittáló tartalom megjelenése estére bebiztosító jolly joker jellegű szöveget is beleszőtt ebbe a bejegyzésébe, amikor azt írta: „Újabb, valódi és hamis (mesterséges intelligenciával módosított) képekkel próbálnak majd lejáratni, sőt, ha igazán profik, akkor úgynevezett ‘deep fake’ videókat fognak kreálni rólam.”

Forrás: Mandiner

Hirdetés