Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az év végéig 900 ezer behívót kézbesítenek Ukrajnában

Hirdetés

Az ukrán Miniszteri Kabinet közel 72 millió hrivnya elkülönítéséről döntött szeptember 24-én. Az összeg 900 ezer behívó kinyomtatását és postai úton történőmegküldésének költségeit hivatott fedezni – derült ki az Ukrajinszka Pravda által nem rég közzétett dokumentumokból. A gazdasági minisztérium ezek egyikében azt írta: a tervek szerint októbertől decemberig havonta 300 ezer értesítőt állít majd ki a védelmi tárca.

Talán nem független ettől mindaz, amit az említett portálnak adott videó interjújában Szerhij Rahmanyin, a Verhovna Rada egyik képviselője mondott.

Szerinte most esélytelen az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus rendezése. Mindenekelőtt a kijevi rezsim és személyesen Volodimir Zelenszkij radikális álláspontja miatt. Csak egy kritikus helyzet kényszerítheti az ukrán vezetőt a párbeszéd megkezdésére.

Hirdetés

„Hacsak nem következik be a (védelmi) vonal teljes összeomlása és nem fenyegetnek súlyos területi veszteségek, esetleg az ukrán haderő megsemmisülése,” akkor nem lesznek tárgyalások –mondta Rahmanyin.

Olybá tűnik tehát, hogy az ukrán politikai elit és a mögöttük álló oligarchák – vagy talán inkább Zelenszkijék bábmesterei, illetve is-is – elszánták magukat a végsőkig tartó harcra.

Havonta 300 ezer behívó… Gondoljatok bele! Az két Miskolcnyi férfi. A kormányszócsőként funkcionáló Ukrajinszka Pravda nem szokott tévedni, a híradásából pedig az következik, hogy ennyi embert akarnak hónapról hónapra mozgósítani. Ez számos kérdést felvet.

Hirdetés

Előszöris: hogyan és mivel fogják fölszerelni ezeket a szerencsétleneket? Sikeres mozgósítás esetén milyen pénzből (kinek a pénzéből) fogják fizetni és ellátni a jelenlegi kétszeresére duzzasztott hadsereget?

A legolcsóbb hadfelszerelés kevlár, a gépkarabély és a bele való töltény. Arról nem érkeztek hírek, hogy Ukrajna nagy számban kapna újabb harcjárműveket, tehát adja magát, hogy a behívottak többsége talpas katona lesz – a dolgok jelenlegi állása szerint ágyútöltelék, golyófogó.

A véleményünk szerint egyébként két eset lehetséges: vagy létezik egy titkos alku Zelenszkij és a Nyugat között az új hadosztályok felszerelésére, vagy az új hadosztályok felállításával akar Zelenszkij nyomást gyakorolni az EU, valamint az USA januárban hivatalba lépő új vezetésére.

Hirdetés

Az üzenet egyszerű lenne: mi biztosítottuk a győzelemhez szükséges élőerőt, most rajtatok a sor, és ti maradtok szégyenben, ha nem adtok meg mindent, amire szükségünk van.

Tekintettel arra, hogy az ukrán hadvezetés részéről – ellentétben Zaluzsnijjal, aki tavaly bemondta az ötszázezres létszámot – sem Szirszkij, sem más nem beszélt nagyléptékű létszámkeret-bővítésről, egy hangyányival valószínűbbnek tűnik a második forgatókönyv.

Egy valami azonban biztos: Ukrajnában minden katonakorú férfi élete veszélyben van, és a hatalom szemében értéktelen. A hatalom vérbe fogja fojtani az országot. Az oroszok pedig nem fognak sietni, hogy ezt megelőzzék a front áttörésével. Ők nagyon ráérnek.

Hirdetés

Forrás: Bekezdések.hu

Hirdetés